Bæredygtigt Landbrug vil feste for landbrugspakken

Landbrugsorganisation vil fejre myndighedernes nye kurs ved generalforsamling i Horsens.

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen vil fejre med snitter og fadøl, at erhvervet efter hans mening nu får "en rimelig behandling". (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Når interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug tirsdag eftermiddag har sin generalforsamling i Horsens, så vil organisationen begynde dagen med en lille fest.

Den vil markere, at organisationen nu har fået et stort ord at skulle have sagt, når der laves landbrugspolitik i Danmark. Eller som formand Flemming Fuglede Jørgensen siger, så vil organisationen festligholde "paradigmeskiftet i landbrugspolitikken".

- Når man i 20 år har kunnet læse i aviserne, at man var en miljøgris, der ødelagde vandløb og forpestede grundvandet, så er der noget at fejre, hvis vi fremadrettet kan få en rimelig behandling, mener han.

Men der er grænser for festen, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

- Vi er beskedne folk, der vil fejre det med snitter og en fadøl. Der skal ikke være champagne og kransekage, for mange kolleger er desværre bukket under, inden vi nåede hertil.

En, der ikke skal med til festen, er formanden for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen. Hun synes heller ikke, at der er grund til at feste.

- Kun hvis man synes, at det er fint, at det går ud over natur og miljø, og at man risikerer at tilsidesætte 30 års miljøindsats og den milliard-investering, som kommunerne har foretaget …, mener hun.

Man regner med, at der kommer mellem 400 og 500 landmænd til generalforsamling i Bæredygtigt Landbrug i Horsens.