Ballade og gaderæs får Joachim til at overveje at flytte fra ny bydel: ’Det er utrygt og træls’

Hurtige accelerationer og høj musik i biler er ifølge en beboer blevet en del af hverdagen på Aarhus Ø.

Brændte dæk og biler, der ræser afsted med høj musik ud ad vinduerne. Det er nogle af de oplevelser, som Joachim Quist dagligt har, når han træder ud ad døren i den nye Aarhus-bydel på havnen, Aarhus Ø.

Senest måtte Østjyllands Politi søndag sende patruljer til stedet på grund af utryghedsskabende

adfærd
fra unge mennesker, skrev de på Twitter.

Den nye bydel har ellers fået sloganet ’En levende bydel’, men ifølge Joachim Quist lever Aarhus Ø lige rigeligt op til de ord.

- De seneste måneder har det været utrygt og træls at være beboer på Aarhus Ø, siger han og fortsætter:

- Hver gang, det er godt vejr, kommer der rigtig mange biler, som larmer rigtig meget. Det er meget gejlede biler, som er ude og cruise og spiller virkelig høj musik.

Mange af boligerne på Aarhus Ø har udsigt over Aarhus-bugten. De første beboere flyttede til bydelen i 2012. (Foto: (Grafik) Signe Heiredal)
Mange af boligerne på Aarhus Ø har udsigt over Aarhus-bugten. De første beboere flyttede til bydelen i 2012. (Foto: (Grafik) Signe Heiredal)

Politi uddeler klip i kørekort

I sidste uge gik teknik- og miljørådmanden i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), en tur med 100 af bydelens beboere på Aarhus Ø for at høre om deres oplevelser.

Her fik han mange tilkendegivelser omkring, at der var udfordringer i bydelen, fortæller han.

- De nævnte nogle helt konkrete forhold, der gjorde dem meget utrygge. Og det skal vi naturligvis nok hjælpe dem med at få løst, siger rådmanden.

Det er blandt andet bremsespor som disse, der efterlades på Aarhus Ø. (Foto: Simon Heegaard Larsen)

Tidligere er der blandt andet lavet vejbump på hovedgaden, mens der også er sat blomsterkummer på vejen, så der ikke kan køres så hurtigt som tidligere.

Men nu er der i stedet opstået et andet problem, mener Joachim Quist.

- De cruiser rundt og laver små, korte accelerationer. De smider bare speederen i bund, når de kommer kørende med deres tunede udstødning, siger han.

Østjyllands Politi er i øjeblikket ekstra opmærksomme på Aarhus Ø, siger politiinspektør Martin Løye. (Foto: Simon Heegaard Larsen)

Og den type kørsel er naturligvis ikke i orden, siger Martin Løye, der er politiinspektør ved Østjyllands Politi. Han bekræfter samtidig, at politiet har givet mange klip i kørekortene på Aarhus Ø.

- Unødig røg og støj kan straffes efter

færdselsloven
, og det gør vi også, når vi er hernede og konstaterer det. Det kan beboerne være helt sikre på, siger han.

Sætter ind med socialt gadearbejde

Men på trods af de mange klip i kørekortene er politiet stadig for lidt til stede på Aarhus Ø, mener Joachim Quist. Derfor har han et meget konkret forslag til, hvordan livet kan gøres mere trygt i bydelen.

- Der burde være en fast bemanding af politifolk herude. De kunne bare sætte to betjente herud, siger han.

Bünyamin Simsek vil også have Østjyllands Politi til at fastholde deres beredskab i bydelen, men han mener samtidig, at der skal sættes ind andre steder. For eksempel ved at rykke noget af kommunens sociale gadearbejde ud på Aarhus Ø.

- Der findes desværre en gruppe mennesker, som hverken har dannelse eller tager hensyn. De har til formål at

chikanere
og genere mest muligt. Og dem bliver vi naturligvis nødt til at sætte ind over for.

Spørgsmålet er så, om det er nok til, at Joachim Quist bliver boende i den nye bydel. Som tingene er i øjeblikket, er det tvivlsomt.

- Vi overvejer at sælge vores sted, og jeg kan ikke forestille mig, at vi er de eneste, der har de tanker. Det er simpelthen ikke til at være i, når der er så meget larm fra bilerne, slår han fast.

Facebook
Twitter