Banker glemmer at aflyse pant i bilen

Bilforhandlere oplever jævnligt, at biler, de tager i bytte, står noteret med pant, selv om lånet reelt er betalt ud. Bankerne har ikke hørt om problemet før.

Selv om lånet i bilen for længst er betalt ud, oplever mange, at pantet i bilen ikke er blevet aflyst. (Foto: Ingelise Carlsen)

Selvom billånet er betalt, glemmer mange banker at aflyse det pant, de har i bilen.

Det oplever salgschef Mikkel Foldager fra VIA Biler i Silkeborg jævnligt, når han skal tage en bil i bytte.

- De fleste kunder bliver forbavsede. De forventer, at den bil, de har betalt ud for to år siden, giver dem en god udbetaling til den næste bil. Det gør bilen reelt også, men når vi taster bilen ind i systemet, står den fortsat med pant, siger han.

En bilkøber risikerer således at hænge på en andens gæld, hvis vedkommende skriver under på en slutseddel på en bil med gæld i.

En telefonsamtale kan afklare, at bilen er gældfri

Mange medlemmer af bilhandlernes organisation, Autobranchen Danmark, har de samme erfaringer, fortæller jurist Lars Ellegaard.

- Selvom en telefonsamtale tit kan opklare, at bilen faktisk er gældfri, så skal bankerne stramme op, mener han.

- Bankerne bør sørge for at have orden i tingene og sørge for at aflyse pantet, når lånet er indfriet, og det rimelig hurtigt, lyder det.

Bankerne har ikke hørt om problemet før

I bankernes organisation, Finansrådet, siger kommunikationschef Mikael Winkler, at bankerne ikke er blevet præsenteret for problemstillingen før.

- Men får vi en henvendelse fra Autobranchen, er vi klar til at se på det, siger han.

Facebook
Twitter