Beboerformand om aarhusiansk bandekrig: Mange familier er bange

Familier er bange for, at deres børn skal lege ude på græsplænerne, fortæller beboerformand i Aarhus V.

Indenfor dette område kan politiet kropsvisitere personer, undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at undersøge om folk har våben på sig.

Beboerne i det vestlige Aarhus er godt tilfredse med, at de siden i går har levet i en visitationszone.

Det siger afdelingsformand for boligområdet Toveshøj, Anett Christiansen.

I øjeblikket er der bandekrig i området, og det har ført til en stribe skyderier, hvor der senest natten til søndag blev affyret 10 skud ved Bazar Vest.

Anett Christiansen oplever, at beboerne er godt tilfredse med politiets nye tiltag.

- Jeg tror, at folk er glade, har tålmodighed og forståelse for, at det er nødvendigt lige i øjeblikket, siger hun.

Hun fortæller, at skyderierne er skræmmende for beboerne tæt på Bazar Vest, og det er et stort samtaleemne.

- Vi bliver involveret automatisk. Mange af familierne er bange for, at deres børn skal lege ude på græsplænerne. Man ved aldrig rigtig, siger de, og det kan jeg godt følge dem i, siger hun.

Visitationszonen strækker sig over et flere kvadratkilometer stort område, der dækker Brabrand, Grimhøj og Skjoldhøj. Zonen strækker sig helt ind i bydelen Åbyhøj, og den omfatter området, der er afgrænset af:

  • Viborgvej mod nord

  • Ørvadsvej/Brabrandstien mod syd

  • Anelystvej mod vest

  • Haslevej/Tingvej/Viby Ringvej (fra Søren Frichs Vej til Silkeborgvej) mod øst.

Visitationszonen gælder foreløbigt til og med den 24. juli 2017. Indenfor dette område kan politiet kropsvisitere personer, undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer.

Tidslinje

  • 26. maj: Loyal to Familia ankommer til Aarhus. 70 personer med tilknytning til bandemiljøet bliver anholdt i Aarhus V. Politiet finder et større antal slag- og stikvåben.

  • 3. juni: Politiet anholder flere personer med tilknytning til bandemiljøet i Bispehaven. Kort efter klokken 20 kom det til skudveksling mellem to grupper, og efterfølgende anholdt politiet to mænd, der sigtes for grov vold og drabsforsøg. Da to af de anholdte senere bliver løsladt, bliver de kørt ned af en bil tæt på politistationen og kvæstet. Den ene brækker et ben.

  • 6. juni: En anmeldt demonstration imod banderne bliver afbrudt, efter at vidner har sagt, at der bliver skudt i nærheden Bazar Vest ved Gellerupparken.

  • 12. juni: En 21-årig mand fra Aarhus Vest blev ramt i underlivet ved en skudepisode på Edwin Rahrsvej i det vestlige Aarhus. Østjyllands Politi anser skudepisoden for at være en del af den igangværende bandekonflikt i bydelen, fortæller vicepolitiinspektør Jeppe James Olsen.

  • 17. juni: To mænd bliver skudt i benene ud for en boligblok i Bispehaven i det vestlige Aarhus. Ifølge politiet er der tale om mænd med tilknytning til en bandegruppering.

  • 21. juni: To bandemedlemmer springer ind i en 24-årig kvindes bil i Aabyhøj og tvinger hende til at køre. Kvinden når ikke langt, inden en anden bil kører ind foran hende. Nogle mænd fra en rivaliserende bande stiger ud, trækker de to mandlige passagerer ud af hendes bil og giver dem et lag tæsk. Mændene var på flugt efter et skyderi i Rosenhøj-kvarteret, hvor de ifølge politiet havde forsøgt at dræbe en 25-årig mand. De er nu sigtet for drabsforsøg mod den 25-årige.

Facebook
Twitter