Bent Hansens kronprins: Jeg ønsker at fortsætte meget af Bents arbejde

Anders Kühnau er klar til at opstille som spidskandidat for Socialdemokratiet til regionsrådsvalget 2017.

- Jeg vurderer, at vi har gode chancer til næste regionsrådsvalg, fordi vores parti står stærkt. Det er ikke spidskandidaten, der afgør det alene, men en indsats fra hele partiet, siger Anders Kühnau. (Foto: Niels Aage Skovbo © Fotograf Niels Aage Skovbo)

I efteråret blev han valgt som ny næstformand i Region Midtjylland, og nu melder Anders Kühnau (S) sig klar til næste regionsrådsvalg.

- Jeg har noteret mig, at der er en del, der har forventninger til, at det er mig, og jeg stiller mig selvfølgelig til rådighed, hvis partiet ønsker, at det skal være mig, siger han.

Tidligere i dag meldte Bent Hansen (S), at han efter 35 år i politik ikke genopstiller til efteråret. Den 68-årige regionsformand har svært ved at se sig selv i politik fire år mere og peger derfor på Anders Kühnau som sin efterfølger.

- Han er første næstformand, og den, jeg synes, vil være den rigtige. Men nu går en demokratisk proces i gang i mit parti, og de skal have tid til at finde ud af, om der er andre kandidater, men jeg håber selvfølgelig på Anders, siger Bent Hansen.

Når Bent Hansen stopper, har han været enten amtsborgmester eller regionsformand i 28 år, og Anders Kühnau vil fortsætte meget af hans arbejde.

- Der er kun én Bent Hansen, og han har været en ener i rigtig mange år. Hvis det bliver mig, vil jeg gøre det på min egen måde, men der er meget af Bents arbejde, som jeg ønsker at fortsætte, for det er en rigtig flot indsats, han leverer, siger han.

Inden for de næste par måneder vil det blive afgjort, om Anders Kühnau bliver Socialdeokratiets spidskandidat i Region Midtjylland.

Næste regionsrådsvalg er 21. november i år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk