Bilister holdt i kø fra tidlig morgen: Genbrugspladsen er åben!

Vagter holder styr, så der højest er 25 biler ad gangen på genåbnet genbrugsplads i Horsens.

Der er blevet stynet, luget og klippet grene i haverne, mens forårssolen har skinnet, og mange har gået hjemme i isolation.

Men haveaffaldet har hobet sig op, for genbrugspladserne har været lukket for private.

Nu genåbner de fleste kommuner genbrugspladserne på tirsdag, oplyser Kommunernes Landsforening. Styrelsen for Patientstyrelsen har nemlig sagt god for, at pladserne kan bruges igen, hvis der bliver sat grænser for hvor mange, der læsser af ad gangen.

Men Horsens Kommune har åbnet for sine tre pladser i Horsens,

Brædstrup
og Vedslet allerede i dag.

Genbrugspladsen i Horsens åbnede søndag klokken 7, efter den havde haft lukket i 14 dage. Og det kunne mærkes på interessen, fortæller teknisk koordinator Jens Peter List.

- Folk holdt i kø ved hovedporten fra før klokken 6, så der er nogen, der trænger til at komme på genbrugspladsen, siger Jens Peter List.

- Det væltede ind med kunder. Det er ganske fint. Vi har ikke haft sure minder, og vi har skiltet med, at man skal forvente, at det tager længere tid, end det plejer.

Skilte og vagter skal sikre afstand

Der er også skilte på genbrugspladsen, der opfordrer til at vise hensyn og holde afstand, samt læsse af i en fart.

Men det er ikke kun skilte og god vilje, der skal sikre, at have- og husejerne ikke kommer til at stå for tæt mellem

containere
med afklippede grene og småt brændbart.

Vagter i røde jakker sørger for, at der højst er 25 biler på pladsen ad gangen på pladsen, og 15 på kompostpladsen ved siden af.

Holger Nørgaard var en af dem, der benyttede muligheden for at komme af med affald i containeren med småt brændbart og lidt jern og plastic til genbrug.

- Det har været okay, at der har været lukket, men jeg synes også, at det er rart, at de åbner igen, siger han.

Holger Nørgaard hørte nyheden i aftes, og han er glad for, at Horsens åbnede for genbrugspladsen allerede i dag.

- Så sad jeg parat til at komme ned med affaldet, for jeg trængte til at få tømt lidt ud derhjemme. Det har hobet sig lidt op.

Skal på job på tirsdag

Det er godt, at det kunne lade sig gøre allerede denne søndag i Horsens, for det er vigtigt for Holger Nørgaard at komme til i weekenden.

- Jeg er en af dem, der arbejder hver dag, så jeg kan ikke på tirsdag.

Langt de fleste af landets kommuner har valgt at lukke for genbrugspladserne indtil nu. Men Horsens’ nabokommune Silkeborg har ligesom Hanstholm valgt at holde åbent på genbrugspladserne i hele perioden.

Lær mere om virus i denne video: