Bladkompagniet klarer frisag: Omdeler fyret og politianmeldt efter breve smidt i skov

Region Midtjylland og Louis Nielsen har stadig tillid til Bladkompagniet.

Dorte Christensen, kontorchef i Region Midtjylland har fået fat i brevene, som nu kan nå ud til modtagerne. (Foto: PRIVAT © Dr Østjylland)

Bladkompagniet har forklaret Region Midtjylland og optikerkæden Louis Nielsen, hvordan firmaet har håndteret fundet af 200 breve i en skov i Silkeborg.

Brevene fra Region Midtjylland, optikerfirmaet Louis Nielsen og Svea Finans blev forleden fundet af to hundeluftere.

De var smidt af en omdeler fra Bladkompagniet, og både Region Midtjylland og Louis Nielsen har siden været stærkt kritiske over hændelsen. Efter at have været rykket flere gange har Bladkompagniet nu afleveret en redegørelse.

- Jeg er glad for redegørelsen. Bladkompagniet har taget ansvar, de har fundet frem til den ene medarbejder, det handler om, og han har erkendt sig skyldig, lyder det fra Dorte Christensen, der er ansvarlig for indkøb i Region Midtjylland.

Episoden får derfor ingen konsekvenser for Bladkompagniet.

- Vi har tillid til, at de overholder postloven, og at dette er en enlig svale. De har reageret prompte ved at fyre og politianmelde medarbejderen, og de har været ude i den pågældende skov og undersøgt, om der var flere breve ude i det fri, siger Dorte Christensen.

Hos Louis Nielsen er man også tilfredse med redegørelsen og vil fortsat samarbejde med Bladkompagniet.

Men kommunikationschef Kristian Mortensen understreger, at brillefirmaet regner med, at fejltagelsen ikke sker igen.

Brevene fra Region Midtjylland indeholdt spørgeskemaer til tidligere patienter om, hvordan de havde oplevet et sygehusophold eller en behandling. Louis Nielsens breve var opfordringer til at komme til kontrol eller synsprøve.

Ingen af brevene indeholdt personfølsomme oplysninger eller cpr-numre. De var alle uåbnede.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.