Bliver væk og melder fra i sidste øjeblik: Udeblivelser til kampe koster fodboldklubber dyrt

I sidste sæson betalte fodboldklubber over to millioner kroner i bøder for udeblivelser til DBU Jylland.

Der er rigtig mange udeblivelser i de lavere seniorrækker, siger turneringschef i DBU Jylland Ole Frandsen. (© DR Sporten (Arkivfoto))

Det kan ske for os alle sammen, at vi glemmer at melde afbud. Det kan være irriterende for vores venner, familie eller holdkammerater – men det kan også blive dyrt.

I sidste sæson betalte fodboldklubber over to millioner kroner for udeblivelser til DBU Jylland. De skal nemlig betale en bøde for at udeblive fra planlagte kampe.

Hvis en klub udebliver uden afbud, koster det 1.000 kroner, mens en udeblivelse med afbud koster cirka det halve.

En af de klubber, der har måttet hoste op med sure penge, er fodboldklubben Horsens Freja, der har 400 medlemmer.

Formand Tine Larsen oplever, at det især er de unge spillere, som melder fra i sidste øjeblik.

- Vi ser en stigende tendens i ungdomsrækker og de yngre seniorrækker. Der er rigtig mange tilbud til de unge, og man skal passe gymnasiet, og man har måske også et arbejde og en kæreste, man skal passe, og så bliver det nogle gange lige fodboldkampen, man melder fra til, siger hun.

Hun mener manglende eller sene afbud går ud over holdet og holdkammeraterne.

- Det er manglende respekt for de kammerater, der så ikke kommer ud at spille, og de har måske også tilsidesat nogle andre ting for at kunne komme.

DBU Jylland starter nye tiltag

Hos DBU Jylland oplever man også problemer med for mange afbud til kampe, fortæller turneringschef Ole Frandsen.

- Der er for mange kampe, der ikke bliver spillet, og i sidste ende går det jo ud over klubberne, der må betale bøderne. Der er rigtig mange udeblivelser i de lavere seniorrækker, siger han.

Problemerne har dog også fået DBU Jylland til at reagere, og de har lavet en række tiltag. Fra i år vil man eksempelvis halvvejs i sæsonen i serie 5 og 6 få mulighed for at trække sig som hold.

- Det er for - groft sagt - at få ryddet op og sorteret ud i de klubber, der ikke længere kan stille hold og har svært ved det, så vi kan lave nye og forhåbentlig mere stabile puljer og få spillet nogle flere kampe, fortæller han.

Tilbage i Horsens håber Tine Larsen, at der snart kommer styr på holddisciplinen, for når der bruges penge til bøder, er der færre penge i klubkassen til eksempelvis at købe nyt udstyr for.

- Det betyder jo færre penge til alle de ting, der er sjove, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter