Børnechef efter bortførsel: Umuligt at overvåge børnene konstant

Det er vigtigt med en balance mellem overvågning og mulighederne for børnenes udfoldelser, siger børnechefen.

Børn- og ungechef Søren Aakjær kaldet det en meget ulykkelig hændelse, men mener ikke, at man på baggrund af den ene sag skal sætte initiativer i gang alle steder.

Det giver ikke umiddelbart anledning til at ændre på noget på indretning og overvågning af legepladser ved Aarhus kommunens daginstitutioner, efter en fireårig pige i går forsvandt fra en institution og angiveligt blev voldtaget i det vestlige Aarhus.

Sådan lyder det fra den ansvarlige chef fra kommunen her få timer efter, at en 33-årig mand er blevet sigtet i sagen.

Den sigtede skulle angiveligt have løftet pigen over hegnet, der omkranser institutionen, og kørt hende til en nærliggende adresse, hvor han ifølge politiet har begået seksuelle overgreb på hende.

I og med det er sket på den måde, har det været svært at opdage som personale, siger børn- og ungechef i Aarhus Kommune Søren Aakjær.

- Der er legehuse, træer og bevoksning - steder, hvor børnene kan gemme sig, som børn jo gør. Vi har et overordnet overblik over, hvor børnene er henne, men på et splitsekund en gang i mellem er børnene væk, og det er der sådan set ikke noget odiøst i, siger han.

Børn- og ungechefen forklarer, at kommunen til enhver tid vil følge de anbefalinger, politiet måtte komme med, og de retningslinjer, som politikerne udstikker.

Men det er vigtigt at finde en balance mellem stærkere overvågning og mulighederne for børnenes udfoldelser, så pædagogikken ikke kommer i klemme, fastslår han.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi ikke på baggrund af denne ene meget ulykkelige hændelse begynder at sætte initiativer i gang, men venter og ser, hvad de præcise omstændigheder har været, inden vi begynder at sige, det skal gælde alle andre, siger Søren Aakjær.

Den 33-årige mand, der sigtet for frihedsberøvelse og seksuelt overgreb af den fireårige pige, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Facebook
Twitter