Børnetelefonen har vokseværk og vil nu åbne i Aarhus.
Alt for mange børn ringer nemlig forgæves, når de forsøger at komme igennem til Børnetelefonen, som indtil nu kun har haft til huse i København.
Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, der står bag telefonen, fortæller, at knap 120.000 børn i 2017 ringede uden at kunne få hjælp. Derfor skal en afdeling i Aarhus med et par hundrede frivillige kunne gøre en forskel.
- Vi er begyndt at ramme loftet for, hvor mange samtaler og rådgivninger, vi kan lave i København, siger han.
Børnetelefonen er ikke bare hjælp via telefonen – der er også ud-af-huset-teams, der kan tage ud på skoler og holde oplæg og hjælpe med trivselsproblemer. De får nu også flere kræfter.
Telefonen får en digital overhaling
Desuden bliver Børnetelefonen opgraderet med nye digitale redskaber, så de frivillige ikke længere skal rode i fysiske mapper. Nye digitale systemer skal hjælpe, så tingene går hurtigere.
Desuden vil de digitale systemer også sikre, at børn med akutte problemer kommer forrest i køen.
- Hvis børnene er i gang med noget, der akut kan skade dem, som for eksempel selvskade eller i værste tilfælde selvmord, kan oplysninger fra børnene, som systemet får, sikre, at de ikke ender i en telefonkø, og vi mister kritiske minutter, siger han.
- Det er en type henvendelser, vi får en del af, og det vil vi være meget bedre rustet til med det nye system, der er på vej, siger han.
Børn ringer om problemer med jævnaldrende
Der er meget forskelligartede problemer, børn og unge ringer ind med, oplever Børns Vilkår – men mange handler især om relationen til andre børn og unge.
- Det kan være lige fra noget med kærlighed, forelskelse, seksualitet eller ting som mobning, forklarer Rasmus Kjeldahl.
Børnetelefonen i Aarhus er en del af et nyt partnerskab mellem Trygfonden og Børns Vilkår.
Børns Vilkår leder lige nu efter det rette sted at åbne afdelingen i Aarhus, som kan huse de mange frivillige, der skal til.