Boligforening i Aarhus vil slå igen: Bandemedlemmer kan sættes på gaden

Bandekonflikt påvirker livet i Aarhus Vest på en "helt uantagelig måde", siger boligdirektør.

Bande-skyderier skaber utryghed i boligområder i Aarhus Vest. Og Brabrand Boligforening er klar til at smide bandemedlemmer ud af deres lejligheder, hvis de bliver dømt for alvorlig kriminalitet i området, siger boligselskabets direktør, Keld Laursen. (ARKIVFOTO) (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Brabrand Boligforening er klar til at sætte bandemedlemmer ud af deres lejlighed, hvis de bliver dømt for alvorlig kriminalitet i området, siger direktør Keld Laursen.

For beboerne i Gellerup og Bispehaven i det vestlige Aarhus er utrygge efter den seneste tids bandekonflikter og skyderier i området, hvor københavnerbanden Loyal to Familia angiveligt forsøger at etablere sig.

- Der bor rigtigt mange børnefamilier, og jeg tror, at alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt, siger Keld Laursen.

Boligdirektøren var selv til stede under en demonstration sidste tirsdag med 200-300 beboere for at vise, at kvarteret stod sammen mod bandekriminalitet. En demonstration der måtte opløses af politiet på grund af en skudepisode i området.

- Det er et fuldstændigt grotesk paradoks og helt uacceptabelt, at man ikke kan gennemføre en fredelig demonstration uden, at den stoppes på grund af et skyderi, siger Keld Laursen.

- Det er et vidnesbyrd om, at bandekonflikten på en helt uantagelig måde påvirker livet i det boligområde.

I den nuværende optrappede situation betragter Keld Laursen konflikten som en politiopgave.

Boligforeningens medarbejdere har været til møde med politiet, der har rådgivet medarbejderne om, hvordan de skal agere under konflikten, og boligforeningen har fjernet bandegrafitti og muligt kasteskyts. Men på længere sigt kan bandemedlemmer regne med at blive ramt af et andet våben. De og deres familier kan blive sat ud af deres bolig.

- Hvis der er et retsgrundlag for det, så kan vi sætte beboere ud, hvis de har begået alvorlig kriminalitet i vores boligområde. Det er et redskab, vi agter at bruge, hvis det bliver aktuelt, siger direktøren.