Bommene går op i utide: Letbanen til Grenaa forsinkes fire uger mere

Computerfejl i sikkerhedssystemer driller Aarhus Letbane, der må udsætte kørsel til Djursland igen.

Alle faser af Aarhus Letbane har været forsinket. Nu må letbanen udskyde kørsel til Djursland i yderligere fire uger, så ture til Grenaa tidligst kører sidst i april. (ARKIV) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Letbanens første tur til Grenaa bliver forsinket i yderligere fire uger. Dermed forventer letbanen først at kunne køre fra Aarhus til Djursland i slutningen af april.

Der er nemlig problemer med at få de it-systemer, der styrer bommene ved overkørsler, til at tale sammen.

Det gør, at en række sikkerhedstest ikke kan gennemføres til tiden, oplyser Aarhus Letbane, der kalder det en ”usædvanlig interface-fejl”.

Fejlen får bommene til at gå op, når de burde blive nede, mens toget holder på stationen. Det har testkørsler på strækningen afsløret.

- Jeg synes selv, at det er vanvittigt frustrerende. Og jeg kan godt forstå, hvis folk er ved at være en smule opgivende, og det er jeg meget ked af, siger Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre.

Letbaneselskabet har forsøgt at vinde tid andre steder i tidsplanen, men det er ikke lykkedes i tilstrækkeligt omfang, oplyser han.

- Og de sikkerhedsbærende test skal bestås. Ellers får vi ikke tilladelse at køre, siger Michael Borre til DR Østjylland.

Han er til gengæld fortrøstningsfuld med, at letbanen ikke bliver yderligere forsinket.

- Vi nærmer os afslutningen, og jo tættere, vi kommer på, des færre ting er der, som kan gå galt, og jo mere sikre bliver vi på tidsplanen. Men det er meget komplekst, og der er mange aktører involveret, siger Michael Borre.

- Jeg beklager meget, at vi ser ind i endnu en forsinkelse. Det eneste, jeg kan sige, er, at når først vi kører på letbanen, så får vi et godt og stabilt system med nogle lækre, moderne tog.

Michael Borre mener, at erfaringerne fra Odder-delen af letbanen viser, at pendlerne hurtigt finder vej til letbanens tog, når først de begynder at køre.

Den samlede forsinkelse på Aarhus Letbane løber op i to år, og det kalder Michael Borre "ikke tilfredsstillende".

Det var oprindeligt meningen, at letbanen skulle være begyndt at køre til Grenaa for mere end et år siden. Den tidligere nærbane til byen har været lukket siden sommeren 2016.

Facebook
Twitter