Borgere i Ry om overfald med brændende benzin: En grufuld hændelse

Borgerne i Ry er forfærdede, efter fire drenge fra den østjyske by har kastet en flaske brændende benzin efter en 16-årig.

Alle fem drenge går på Mølleskolen i Ry, men hændelsen fandt ikke sted på skolen. Viceskoleleder Alma Schack Andersen understreger, at ingen blandt skolens ansatte havde nogen ide om, hvad der var under opsejling (arkivfoto).

De fleste opfatter Ry som et fredeligt lille sted, hvor grov vold ikke findes.

Men i går blev fire teenagedrenge fra byen sigtet for grov vold, fordi de kastede en flaske med brændende benzin efter en 16-årig afghansk dreng fra byen.

Borgerne i Ry er forfærdede.

Gitte Dahls datter går på Mølleskolen, hvor alle fem drenge også går. Hun er rystet.

- Jeg tænker, om det er nogen, min datter kender, og hvad der ligger til grund for så grufuld en hændelse. Jeg synes virkelig, at det er frygteligt, at man kan gøre sådan ved sine medmennesker, siger hun.

Ry-borgerne Bjarne Henriksen og Finn Madsen deler hendes holdning.

- Det er tæt på i forhold til, hvad man hører i København og Aarhus, men ikke lige i Ry, siger Bjarne Henriksen.

- Det er forfærdeligt, at der er unge mennesker, der kan finde på sådan noget. Nu er jeg selv 63 år, og da jeg var i den alder, kunne vi aldrig finde på sådan noget, siger Finn Madsen.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi fortalte efter hændelsen tirsdag, at offeret ikke er i livsfare, men hans tilstand er kritisk.

De fire drenge på 15 og 16 år blev tirsdag ved retten i Horsens varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 245, der handler om grov vold, men de har alle kæret kendelsen til landsretten.