Borgere kræver afstemning: Vil være en del af Aarhus Kommune

En gruppe i Hornslet vil vende deres nuværende Syddjurs Kommune ryggen. De føler sig knyttet til Aarhus.

En gruppe borgere i den vestligste del af Syddjurs Kommune vil gerne være en del af Aarhus Kommune. (Foto: David Brunitto Andresen)

En gruppe borgere i den vestligste del af Syddjurs Kommune vil have en afstemning om løsrivelse.

Borgerne, som ifølge Aarhus Stiftstidende er en gruppe Venstrefolk, ønsker at få en afstemning i efteråret 2017, fordi Hornslet efter deres mening ikke får den opmærksomhed, den fortjener, af politikerne i Syddjurs. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

En af dem, der ønsker at knytte Hornslet og en række mindre byer i området til Aarhus, er Uffe Lund Sørensen, der for nyligt blev væltet som formand for Venstre i vælgerforeningen Rosenholm, Hornslet. Han er i dag medlem af Venstre i Løgten.

- Jeg tror, at op mod 90 procent af borgerne ønsker at blive en del Aarhus, siger han til DR Østjylland.

Men det kan den nuværende Venstre-formand i Rosenholm, Birthe Laursen, slet ikke genkende.

- Det kommer da bag på mig i forhold til, at det er Venstre, der gerne vil det, for det er ikke noget, jeg har hørt noget om i det år, jeg har været formand. siger hun.

Debatten har ulmet i flere år, og der var meget ballade, da et flertal i Syddjurs Kommunes byråd besluttede at bygge nyt rådhus i Ebeltoft.

Udbrydergruppen mener, at langt de fleste ikke har tilknytning til Ebeltoft, og det er for bøvlet at skulle helt dertil, eksempelvis hvis der skal fornyes pas eller kørekort. Men det er Birthe Laursen ikke enig i.

- Jeg vil ikke gå til Aarhus, fordi det har noget med pas og kørekort at gøre. Jeg tror ikke, man kan sige, at serviceniveauet er meget bedre i de store kommuner end i de mindre kommuner, siger hun og fastslår, at hun synes, Hornslet hører godt hjemme i Syddjurs Kommune.

Facebook
Twitter