Borgerservice og rådhuse i Vestdanmark slår dørene op: 'Det er en festdag'

Mange steder i Vestdanmark kan du nu igen få fysisk betjening, hvis du skal have fornyet pas eller kørekort.

Malene Rasmussen er meget glad for, at borgerservice i Horsens igen er åbent. (Foto: DR Nyheder)

Hos Borgerservice i Horsens er der sat røde klistermærker på gulvet, som skal minde folk om, at de skal huske at holde afstand, når de træder ind ad døren. Men det er kun de folk, der har bestilt tid, der bliver inviteret indenfor.

For selvom borgerservice og rådhusene har åbnet mange steder i Vestdanmark i dag, som et led i en ny runde i fase 2 af den omfattende genåbning, så bliver det på andre vilkår.

Alligevel er det en glædens dag, fortæller Malene Rasmussen, der er leder på Borgerservice i Horsens.

- Det er en festdag. Der er rigtig meget gensynsglæde på gangene, og jeg har glædet mig rigtig meget til at samle kollegerne, så vi kan komme i gang med at lave borgerservice, siger hun.

Det samme gør sig gældende på rådhuset i den nordjyske by Aars. Det fortæller Anne Ulstrup Jensen, der er HR-konsulent i Vesthimmerland Kommune.

- Det har været helt fantastisk. Det er bare noget andet at se hinanden, end det er at holde videomøder siger hun.

Hjemmearbejde har været lærerigt

Selvom det er dejligt at være tilbage på arbejdet trods håndsprit, lukket kantine og ensrettede gange, så har de seneste måneders arbejde på hjemmekontoret også været både gode og lærerige, mener Anne Ulstrup Jensen.

- Jeg er blevet klogere på, at det er vigtigt at holde små pauser i hverdagen. Det gør rigtig meget for effektiviteten, når der er plads til at trække lidt frisk luft.

Anne Ulstrup Jensen er glad for at være tilbage på arbejdet, men har også lært noget undervejs i coronakrisen. (Foto: Emilie Jensen)

- Derfor håber jeg, at vi bliver lidt bedre til at tage nogle gående møder.

Også i Assens Kommune har de lært noget af de mange hjemmearbejdsdage, siger afdelingsleder Laila von der Libbe.

- Vi kommer til at arbejde mere hjemmefra. Alle funktioner har kunnet varetages hjemmefra, og folk har oplevet, at der er mere ro, når de arbejder hjemme.

Men der skal altså også være tid til at stå bag skranken. For det kan blive nogle travle dage, der venter, efter så lang en nedlukning. Det forudser Jens Erik Morthensen, der er borgerservicechef i Esbjerg Kommune. Derfor har den vestjyske kommune besluttet at åbne to timer tidligere end normalt.

- I går eftermiddag var der allerede 61 borgere, som havde bestilt en tid til at blive betjent, siger han.

Selvom kommunen har haft akuttider under coronatiden, og der nu lavet restriktioner, så der kun må være fem personer i venteværelset.

- Det er rigtig svært at sige, hvornår vi er tilbage i normal gænge igen. Men jeg forventer helt klart, at der bliver travlt de kommende måneder, siger Jens Erik Morthensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter