Borgmester og tidligere efterforsker om fundet af Lisbet Nielsen: Det har naget mig i flere år

Dele af Lisbet Nielsens lig blev søndag fundet på Djursland efter ni år.

Uffe Jensen er i dag borgmester i Odder Kommune men var i lang tid involveret i opklaringsarbejdet omhandlende mordet på Lisbet Nielsen. (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Der er sat punktum i sagen om drabet på Lisbet Nielsen, som fandt sted for ni år siden.

Den 46-årige mor til to blev formentlig myrdet af sin daværende kæreste, som begik selvmord, kort før han skulle for retten.

I årevis ledte politi og hjemmeværnsfolk og soldater forgæves efter den aarhusianske kvinde, men uden held. Derfor er det en lettelse at dele af hendes lig nu er fundet i en skov på Djursland, så sagen nu kan lukkes, fortæller den tidligere efterforsker i sagen Uffe Jensen, som i dag er borgmester i Odder Kommune valgt for Venstre.

- Det er en af sag, der har fyldt rigtig meget og naget på mig i mange år, siger han.

Han var dybt involveret i arbejdet på at opklare mordet.

- Vi brugte rigtig meget tid og energi på at lede, og jeg er sikker på, at borgerne på Djursland stadig kan huske F-16 jagerfly, der fløj meget lavt hen over Djursland, og vi lavede en masse forskellige andre indsatser i jagten på at finde Lisbet Nielsens lig, og det lykkedes desværre aldrig, siger han.

Området hvor ligedelene af Lisbet Nielsen, der søndag blev fundet af en gruppe jægere i et skovområde nord for Tirstrup Lufthavn. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Politiet havde ledt i samme område uden held

Man har tidligere ledt i det pågældende område uden at finde noget. Ifølge Aarhus Stiftstidende var det en gruppe jægere og en jagthund, der søndag fandt ligdelene, blandt andet et kranium, i skovbunden ved Tirstrup Lufthavn.

Det var en svær opgave for politiet at finde frem liget, fortæller Uffe Jensen.

- Vi vidste jo heller ikke, hvad der var sket med Lisbet Nielsens lig, så det er svært at finde, når man heller ikke har nogen vidner, der har observeret, hvor liget kunne være gravet ned eller på anden måde skaffet af vejen. Det er svært at finde, når man ikke havde mere at gå efter. Nu kan vi bagefter se, at vi var på sporet, men bare ikke lige præcis det rigtige sted, siger han.

Sagen har fyldt i Uffe Jensens hoved i ni år

Sagen har han aldrig glemt eller kunnet slippe, og derfor har han også tænkt på den og haft den i baghovedet, når han siden har kørt rundt i landet.

- Jeg har haft forskellige tanker og teorier om, hvor Lisbet Nielsen kunne være gemt, når nu det ikke lykkedes os at finde hende på Djursland, siger han.

Han er taknemmelig for, at han, hans gamle kolleger og ikke mindst Lisbet Nielsens pårørende nu har fået en afslutning.

- Det har gjort rigtig ondt, at det aldrig lykkedes at finde liget af Lisbet Nielsen igennem de her mange, mange år, der er gået. Jeg tænker også, at for familien – selvom det lyder underligt – må være en form for lettelse endelig at få vished.

Retsmedicinerne vil nu forsøge at finde en dødsårsag, men det kan blive svært, da der foreløbigt kun er fundet enkelte dele, som har ligget i mange år.

Facebook
Twitter