Borgmester og turistchef glæder sig til maritim folkefest: Torsdag starter VM i sejlsport

Torsdag skydes VM i sejlsport i gang i farvandet ud for Aarhus, og om aftenen markeres det med stor fest.

12 forskellige bådklasser skal dyste på vandet ved Aarhus (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

1.500 sejlere i 12 forskellige sejlklasser skal dyste i farvandet ud for Aarhus, når VM i Sejlsport skydes i gang i morgen, torsdag.

De indledende sejladser begynder klokken 12, og om aftenen vil den officielle åbning af stævnet byder på et åbningsshow på både land og vand med blandt andet musikalske overraskelser ved kajen i hjertet af Aarhus.

VM skal nemlig være både en stor sportsbegivenhed men også en folkefest, forklarer Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), som har store forventninger til arrangementet.

- Det er den største sejlsportsbegivenhed, der overhovedet findes, og derfor er det med til at understrege, at Aarhus i allerhøjeste grad er en sejlsportsby og også en by, der skriver sig ind på det internationale event-kort, siger han.

Derudover mener han også, at sejlsportsstævnet understreger byens historiske udgangspunkt.

- Vi er en by ved vandet, hvor det at kunne transportere varer og bruge vandet har haft en enorm betydning for byens udvikling, lyder det.

VM skal bruges til at tiltrække flere store begivenheder

Det forventes, at omkring 400.000 tilskuere besøger stævnet i løbet af de kommende ti dage, og ser man på tidligere værtsbyers erfaringer, så mener også direktør i VisitAarhus Peer H. Kristensen, at der lagt op til en stor maritim folkefest i og omkring havnen.

- Det, vi så i Spanien, hvor VM blev afholdt sidst, var, at det var en kæmpestor folkefest, hvor folk var på kajen og så de forskellige sejlsportsdiscipliner, men også at det var en stor fest for de lokale indbyggere, fortæller han.

VM-værtskabet skal også bruges som en form for ”show-room,” hvor Aarhus kan blive vurderet som vært for kommende konferencer og andre store begivenheder, fortæller turistchefen.

- Vi har faktisk nogle, der kommer og kigger på, hvordan vi håndterer en stor, international begivenhed. Når man kan håndtere en stor sejlsportsbegivenhed med så mange mennesker, og som er så international som denne, kan vi også bruge det til at tiltrække andre sportsbegivenheder eller en kongres i fremtiden, siger han.

Borgmester glæder sig især til at se 49'eren i aktion

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig ikke kun på byens vegne, men også personligt til at opleve bølgebrus og vind i sejlene.

- Jeg håber i hvert fald at kunne komme ud og opleve noget af den intensitet, der er i de her kapsejladser, der kommer til at finde sted, siger han.

Danmark har medaljechancer i flere sejlklasser, men særligt én klasse glæder Aarhus-borgmesteren sig til at se.

- Jeg synes 49’eren er sjov. Der er så meget fart på, og den mindste fejl gør, at så ligger man altså i vandet. De er bare så dygtige, de her sejlere, siger han.

VM i sejlsport finder sted hvert fjerde år.

Facebook
Twitter