Brætspil skal lokke børn i fængsel

Et forsøg med et nyt spil skal gøre det attraktivt for store børn af indsatte at komme på besøg.

Det er ikke noget, de større børn kan beskæftige sig med i fængslernes besøgrum, og det vil et nyt brætspil rette op på. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

60 fanger i statsfængslet ved Horsens skal nu finde et brætspil frem, når de får deres store børn på besøg.

Som et forsøg vil forskere fra Institut for Design og Kommunikation på Syddansk Universitet gøre tiden hos far i fængsel lidt sjovere, og her skal brætspillet hjælpe.

I dag er mange besøgsrum indrettet med spil og legetøj til små børn, mens der ikke er noget for de større børn.

Det er et problem, mener en af forskerne bag forsøgs-spillet, Eva Knutz fra Institut for Design og Kommunikation på Syddansk Universitet.

For når man kommer ind et fængsel, skal man aflevere alt, det vil også sige taske, mobil, iPad, og kan så kan tiden i et besøgsrum sammen med far godt føles lang.

Ud over at far og børn skal have det sjovt med spillet, er ideen også at tage fat på en række tabuer og andre ting, det kan være svært at tale om.

Håbet er, at børnene fortsætter med at se deres fædre.

- Forskning viser, at selv om fædrene har gjort noget skidt, er det bedst for børn at opretholde kontakten og blive ved at at besøge deres far, lyder det fra Eva Knutz.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.