Brudepar får parterapi i bryllupsgave af kirken

15 timers parterapi til brudeparret skal forebygge skilsmisser.

Det er penge fra en privat fond, som har gjort det muligt for aarhusianske præster at tilbyde nygifte forebyggende parterapi. (Foto: © /colourbox.com, /colourbox.com)

Aarhusianske kirker går nye veje i kampen mod skilsmisser. Nu får alle nygifte et tilbud om 15 timers forebyggende parterapi i bryllupsgave af deres præst.

Og tilbagemeldingerne er gode.

- Over hele linjen er der positive tilbagemeldinger om, at parrene har fået gode værktøjer til at imødegå de udfordringer, man ved kommer i et parforhold hen ad vejen, siger sekretariatsleder Flemming Lindeløf Rasmussen fra Folkekirke-Samvirket i Aarhus.

Han understreger, at det tilbudte PREP-kursus fra Center for Familieudvikling hverken er politisk eller religiøst.

Men kurset i at holde liv i parforholdet er nødvendigt, selvom de nygifte har lovet hinanden troskab i både medgang og modgang, mener Flemming Lindeløf Rasmussen.

- Vi må konstatere, at det er lettere sagt end gjort. Der er meget høje skilsmissetal, så vi synes, at det er dejligt, hvis kirken kan byde på noget også efter vielsen. At sige: Vi vil gerne hjælpe jer til at holde fast i det forhold, I har indgået, siger han.

Det er penge fra en privat fond, som har gjort det muligt for de aarhusianske præster at tilbyde nygifte forebyggende parterapi. 15 har i foråret været på kursus, og flere er allerede skrevet op til endnu en omgang i efteråret, som også bliver gratis.

- Men efterfølgende skal vi finde midler, hvis det skal kunne fortsætte, siger Flemming Lindeløf Rasmussen.