Byrådspolitikere indkalder til ekstraordinært møde: Kræver renset pædofili-sigtet tilbage i job

Kommunaldirektøren i Randers Kommune meddelte i aftes, at pædagogmedhjælperen ikke må komme tilbage til sin arbejdsplads.

Det er på denne institution i Randers Kommune, at pædagogmedhjælperen arbejdede, da han blev anklaget for seksuelle overgreb på en fire-årig pige. (© Dr Østjylland)

Helt ekstraordinært går 14 byrådsmedlemmer i Randers Kommune nu ind i en sag om en pædagogmedhjælper, der er anklaget for seksuelle overgreb i en af kommunens daginstitutioner.

Pædagogmedhjælperen blev sigtet for seksuelle overgreb mod en fire-årig pige i begyndelsen af april, men forleden blev sagen droppet af Østjyllands Politi.

Alligevel har kommunaldirektøren i kommunen, Jesper Kaas Schmidt, i aftes meddelt, at pædagogmedhjælperen ikke skal have lov til at komme tilbage til sit gamle job i institutionen.

En melding, han kom med, efter at han har fået en redegørelse af kommunens håndtering af sagen.

"Det vigtigste er hensynet til de involverede børn", lyder det i kommunaldirektørens meddelelse, hvor han også understreger, at han efter redegørelsen bakker op om den beslutning, ledelsen i børne- og skoleforvaltningen har truffet om at manden ikke skal tilbage.

Henning Jensen Nyhuus (S) kræver et ekstraordinært byrådsmøde, hvor han og 13 andre vil presse på for, at pædagogmedhjælperen kan komme tilbage på sin arbejdsplads. (© Dr Østjylland)

Politikere: Kommune bør give ham en undskyldning

Men flere politikere i kommunen mener, at manden skal have lov til at komme tilbage til sin gamle arbejdsplads, nu hvor han er blevet renset for mistanken om seksuelle overgreb.

Tomas Hamborg er far til en dreng i institutionen. Han bakker op om, at den anklagede medarbejder kommer tilbage. (© Dr Østjylland)

Derfor kræver 14 byrådspolitikere et ekstraordinært byrådsmøde, hvor de kan drøfte sagen, og i brevet til kommunaldirektøren henviser de til Kommunestyrelseslovens paragraf 8, stk. 2, hvoraf det fremgår, at et ekstraordinært byrådsmøde skal afholdes, når mindst en tredjedel af byrådsmedlemmerne anmoder om det.

- Det skal gerne føre til det resultat, at vi kan skaffe et flertal i byrådet for at omgøre den her afgørelse fra kommunaldirektøren, siger socialdemokraten Henning Jensen Nyhuus, der er én af dem, der kæmper for at få byrådsmødet i stand.

Han mener, at kommunen skylder pædagogmedhjælperen en undskyldning.

- Kommunen burde give en kæmpestor undskyldning og få ham tilbage til den arbejdsplads, han var på, før anklagerne kom, mener han.

Forældre holder møde i aften

En gruppe forældre i daginstitutionen har indkaldt til stormøde torsdag aften i daginstitutionen, hvor også de vil kræve, at pædagogmedhjælperen kommer tilbage.

Tillidsrepræsentant Anette Andersen forstår ikke, hvorfor den anklagede pædagogmedhjælper skal straffes, når politiet har droppet sigtelsen. (© Dr Østjylland)

- Det eneste sted, han kan få en forholdsvis normal hverdag igen, er i den samme institution som før, hvor alle tror på ham og vil ham det bedste, mener én af forældrene til en dreng i institutionen, Tomas Hamborg.

Også de ansatte bakker op om kravet, siger tillidsrepræsentant Anette Andersen.

- Manden er uskyldig. Han har intet gjort. Alle sten er blevet vendt i den her sag, og så kan jeg ikke forstå, at han ikke må komme tilbage til sin arbejdsplads. Hvorfor skal han straffes?

Mens politiet har efterforsket sagen, har forældrene til den fire-årige pige, sagen handler om, flyttet hende til en anden institution.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter