Chikane: Politikere beskytter sig mod ubehagelige overraskelser

Døre låses omhyggeligt og breve åbnes ved siden af skraldespanden for at slippe for ubehageligheder.

Politiker finder brugte kondomer i postkassen. Nu har hun flyttet sin postkasse hen til skraldespanden, så uvelkomne brev kan smides ud med det samme. (Foto: Arkiv)

Hver tiende byrådspolitiker, som har været udsat for chikane, har taget sikkerhedsforholdsregler for at beskytte sig selv og deres nærmeste.

Det viser den DR rundspørge, som 1100 byrådspolitikere har deltaget i. 450 af dem har oplevet chikane.

For Susan Gyldenkilde (S) fra Horsens Byråd har ubehagelige overraskelser ved brevsprækken betydet, at hun ikke længere vil have post ind ad døren.

- Det har været små balloner med urin i, som har ligget inde i kuverter som, når man så åbnede dem, så gik de i stykker. Brugte kondomer har jeg også oplevet, siger Susan Gyldenkilde.

Derfor har familien Gyldenkilde nu en postkasse placeret væk fra hoveddøren.

Politiker åbner breve ved siden af skraldespanden

- Det er jo ikke fordi, jeg er bange for, at kuverter i postkassen indeholder miltbrandpulver, men netop for at undgå, at jeg kommer til at åbne noget, hvor der er noget i. Så åbner jeg det udenfor lige ved siden af min skraldespand, så det lynhurtigt kan ryge deri, fortæller Susan Gyldenkilde.

En rundspørge fra DR viser, at 48 byrådsmedlemmer fra hele landet på grund af chikane har taget sikkerhedsforanstaltninger for dem selv og deres nærmeste.

Døre låses omhyggeligt til politikerhjem

Jan Petersen (S), der er  borgmester i Norddjurs Kommune, er også en af dem, der har haft chikanen tæt på.

- I de konkrete situationer, jeg har været i, fortæller jeg det til min familie, så de kan være opmærksom på, om der er noget mystisk omkring vores bopæl. Desuden er vi omhyggelige med at låse dørene, siger Jan Petersen.

For en politiker i Mors er der kun et af gøre - at trodse chikanen.

- Det er i virkeligheden det samme som med den forfærdelige terror i Paris. Den eneste måde at klare det er at trodse det. Man skal ikke bukke under, siger Ellen Philipsen Dahl fra Demokratisk Balance på Mors.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk