Chililarver skal konkurrere med chips og peanuts

Firmaet Enorm præsenterer sin vision for fremtidens fødevarer sammen med mange andre til en visionsdag for fødevarevirksomheder.

Ristede melorme krydret med salt og chili er et af produkterne til visionsdagen. Melormen er sjovt nok slet ikke en orm, men en larve som i voksenstadiet bliver til en bille kaldet melskrubbe. (Foto: PR © Enorm)

Glem alt om om chips og peanuts, når du skal have noget at nippe til sammen med et glas vin. I fremtiden skal vi have ristede larver.

Agro Food Park i Skejby vil være forsøgsområde for fødevarevirksomhedernes afgrøder, og i dag præsenteres forskellige idéer på en såkaldt visionsdag.

Lasse Hinrichsen ejer firmaet Enorm, og han er en af dem, der i dag præsenterer sine produkter.

Han satser på, at insektsnacks skal tage konkurrencen op med chips og peanuts.

- De kommer i to varianter: chili og sourcream and onion. De går rigtig godt til vin eller en god øl, siger han.

Han mener, at larver er et proteinholdigt og bæredygtigt alternativ til den måde, vi spiser på i dag.

- Vi bliver flere og flere mennesker på kloden, og hvis vi skal blive ved med at få animalske proteiner og brødføde hele verdenen, må vi begynde at se i nye retninger – og der kan insekter være en ny kilde, siger han.

Det er vigtigt med ideer som hans, mener Agro Food Parks direktør Bjarne Langdal Riis. Virksomhederne kan nemlig inspirere hinanden.

- Den åbne måde, vi prøver at arbejde på i Agro Food Park, gør, at man som lille virksomhed også kan låne noget viden af en større virksomhed, siger han.

Facebook
Twitter