Cirkus må skære ned på artisterne for at overleve

Det danske cirkusser er pressede på økonomien. Cirkus Krone er overlevet ved at spare.

Det største østjyske cirkus, Cirkus Krone, kæmper for overlevelse ved forskellige sparetiltag som at skære ned på antallet af artister (arkivfoto). (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Cirkuslivet er efterhånden som at gå på line i blæsevejr. Meget usikkert.

Forleden fortalte Cirkus Benneweis, at det i år holder pause på grund af dårlig økonomi og genopstår i fornyet form i 2017.

Generelt er de traditionelle cirkusser pressede. Det skyldes især moms og høj leje af teltpladser. Det største østjyske cirkus, Cirkus Krone, er også hårdt presset på økonomien, fortæller Cirkus Krones direktør Irene Thierry.

- Vores økonomi er i hvert fald ikke god, men vi klarer os, siger hun.

Cirkus Krone kom ud af 2015 med et nul på bundlinjen, og undervejs så det temmelig sort ud, men Cirkus Krone klarede skærene ved at spare.

- For eksempel plejede jeg at have tre hold artister med to numre hver, men efter sidste år, hvor vi virkelig var pressede, er jeg gået over til at have to hold artister med tre numre hver, forklarer Irene Thierry.

Det er nemlig altafgørende at nytænke sig for at overleve, mener cirkusdirektøren.

- Hvis ikke der kommer nogen folk, kan vi jo lige så godt lukke. Det er jo dem, der giver pengene, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.