Claus var en af verdens bedste bordtennisspillere: Nu er han 70 år og verdensmester i tennis

- Hver eneste gang jeg skal lave mad, laver jeg en gin og tonic. Og så spiser jeg selvfølgelig sundt, siger Claus Pedersen.

Claus Pedersen var i mange år en dominerende skikkelse i dansk bordtennis. (Foto: Flemming Nielsen DR)

Han har vundet 15 danmarksmesterskaber i bordtennis i herresingle, og der står mere end 350 landskampe for Danmark på cv'et.

Engang var han blandt verdens 30 bedste til bordtennis, men nu har aarhusianske Claus Pedersen skiftet battet ud med en tennisketsjer.

Og det går bestemt ikke dårligere.

I en alder af 70 år kan han kalde sig verdens bedste for tennisspillere over 70 år sammen med Frans Nørby, Kasper Rud og Jørn Hader, der udgør resten af det rutinerede, danske landshold.

Titlen vandt de i sidste uge.

Det er ikke for sjov, når Claus Pedersen går ind på tennisbanen. (Foto: Mathilde Bech)

Selv mærker Claus Pedersen dog ikke, at han er blevet meget ældre siden de glade bordtennisdage.

- Ikke rigtigt. Dengang jeg var bedst, kunne jeg holde til at træne to gange om dagen og være frisk den efterfølgende dag. Det kan jeg trods alt ikke mere. Nu er jeg blevet nødt til at indse, at pauserne er lige så vigtige som træningstimerne.

Gin og tonic hjælper

Claus Pedersen har spillet tennis siden midten af 1980'erne, og han har også vundet en sølvmedalje til DM med resten af tennisholdet i Aarhus 1900.

Derfor er tennis-verdensmesterskabet bestemt ikke kommet uden en masse træningstimer, men Claus Pedersen har også en anden nøgle til at opnå succes som sportsmand.

- Hver eneste gang jeg skal lave mad, laver jeg en gin og tonic. Og så spiser jeg selvfølgelig sundt. Der er mange grøntsager og en masse fisk på min tallerken, men der kommer ikke så meget kød på. Og hvis det går rigtig godt, så snupper jeg lige en gin og tonic mere efter maden.

Men det er også vigtigt at træne på den rigtige måde, hvis man vil holde sig aktiv på den anden side af de 70 somre, forklarer han.

- For mig handler det meget om, at jeg ikke bliver overanstrengt i min træning. Det er vigtigt, når du har haft så mange fødselsdage, som jeg har haft, siger Claus Pedersen med et grin.

- Omvendt er det også vigtigt, at jeg ikke træner for lidt. Så bliver jeg øm i kroppen. Derfor forsøger jeg at træne jævnt fire gange om ugen.

I klippet herunder kan du se et uddrag af Sportens Årsrevy fra 1966, hvor Claus Pedersen hyldes som et lysende bordtennistalent.