Coop ind i kampen mod madspild

Rema1000 har gjort det. Løvbjerg supermarkeder har gjort det. Og nu melder Coop sig også ind i kampen for at undgå madspild.

Rema1000 har gjort det. Løvbjerg supermarkeder har gjort det. Og nu melder Coop sig også ind i kampen for at undgå madspild. (Foto: Suzanne Skærbæk Nielsen- DR)

Køb i dag - Spis i dag! Fremover kan du finde datomærkninger, der lyder sådan, blandt andet i din lokale SuperBrugsen eller Kvickly. For i dag går supermarkedskæden Coop ind i kampen for at stoppe madspild.

Et våben i den kamp er en ny form for datomærkning, forklarer brugsuddeler Peter Gabriel fra SuperBrugsen i Lystrup.

- Varer, hvor datoen er kritisk, de bliver sat ned og samlet et sted i butikken. Det gælder pålæg, kød, frugt og grønt og brød.

Umoralsk at smide mad ud

Idéen bliver fra i dag indført i alle Coops butikker. Det vil sige, Dagli'Brugsen, SuperBrugsen, Fakta, Kvickly og Irma. Hos brugsuddeler Peter Gabriel fra Lystrup vækker det glæde.

- Der er mange i den her verden, som ikke kan få mad nok. Så synes jeg, det er fuldstændig åndssvagt, at vi i en stor fødevarevirksomhed render og smider mad ud, når der stadig er 1-2 dage tilbage.

Samarbejder med græsrodsorganisation

Coop har som mål at mindske madspildet med 10 procent om året over de næste to år. Et mål som butikkerne vil blive holdt op på hver måned. Den frivillige interesseorganisation 'Stop Spild af Mad' har været med til at få aftalen i hus med Coop, og talsmand for organisationen Selina Juul mener, at det var på tide.

- Coop er faktisk den største detailkæde i Danmark og den første detailkæde i Norden, der har sat sig mål for at reducere madspild. Så det er jo en meget seriøs indsats. Ikke bare har de erkendt at de har et madspildsproblem. De vil også gøre noget ved det, siger hun.

Torsdag eftermiddag markerer Coop deres kamp mod madspild ved at dele gratis bananer ud i alle 1200 butikker landet over.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk