Cykling får arbejdsmarkedets bagtrop med

Cykelstroppetur sender udsatte unge i job eller uddannelse, er erfaringen fra Silkeborg.

Unge fra Randers er i gang med et cykelprojekt, der skal sætte dem på kurs mod uddannelse eller job. Og det virker, viser erfaringer fra Silkeborg. (Foto: Christina Ankerhus © Dr Østjylland)

Stadig flere unge på bistand får tilbudt at komme med på bjergbestigning eller cykeltur op på en alpetop.

Og det virker faktisk, viser erfaringer fra Silkeborg.

I denne uge kom det frem, at Randers har 14 unge i gang på cykler med at træne til en tur til Frankrig, der skal slutte på toppen af Alpe d'Huez.

- Hvis jeg kan klare turen ned til Frankrig, så håber jeg også at få en uddannelse, for den sejr giver selvtillid, siger 22-årige Anders Jensen, der kan se frem til 1790 kilometer selvtillid.

Og det er i virkeligheden ikke nyt. Silkeborg gjorde præcis det samme med 14 unge allerede for fire år siden, forklarer ungdomsvejleder Erik Rohde.

- Vores ønske var at tage nogen, der havde været mange år i kontanthjælpssystemet og løfte dem ud af den situation. Erik Rohde var oprindeligt bekymret for, om de unge bare fik en hurtig opblomstring og så ville falde tilbage i sofaen.

Men den skepsis er gjort til skamme.

Silkeborg kommune følger nemlig med i, hvordan det går med deltagerne nu fire år efter - og det viser sig, at 12 af 14 er i gang med job eller uddannelse.

- Det at give dem troen på, at der er en plads til dem i samfundet, og at de også kan noget. At møde dygtige voksne, der gider dem og ser dem, som de er. Det er det, der booster de unges tro på en fremtid, siger Erik Rohde.

Facebook
Twitter