Dårlige betalere risikerer, at deres forsikringer ikke dækker

Nogle forsikringsselskaber ophæver forsikringen den dag, skaden sker, hvis du var registreret i RKI, da du tegnede forsikringen.

Der er risiko for, at forsikringen ikke dækker for eksempel et indbrud, hvis du var registreret som dårlig betaler, da du tegnede forsikringen. (© Colourbox)

Hvis du er eller har været registreret som dårlig betaler, kan du risikere, at dine forsikringer er ugyldige.

Nogle forsikringsselskaber ophæver nemlig din forsikringsaftale den dag, skaden sker, hvis du var registreret i RKI, da du tegnede den.

Det har Afshin Khalaj fra Aarhus oplevet. Der var ingen dækning, da han havde indbrud i sit hjem i Aarhus Nord, hvor han mistede værdier for over 200.000 kroner.

Indboforsikringen dækkede ikke

Den indboforsikring, Afshin Khalaj har hos Alm. Brand, dækker ikke, fordi han ikke har oplyst forsikringselskabet om, at han var registreret i RKI.

Det var han heller ikke selv klar over, for så havde han ikke skrevet under på forsikringen, siger han og fortæller videre, at  han ikke har modtaget noget brev fra RKI.  

Seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, Mads Mølgaard Bräuner siger, at forsikringselskaberne ikke lever op til god skik for finansiel virksomhed, når de annullerer forsikringen hos RKI-registrerede kunder.

Det er usagligt og i strid med gældende regler

Vi kan ikke forskelsbehandle eller lægge vægt på usaglige ting, det er grundlæggende for tegninger af forsikringer, mener han.

- Hvis man anvender RKI-registering til efterfølgende at sige: Dig vil vi aldrig have haft som kunde, er det usagligt og i strid med de regler, som gælder for god skik på forsikringsområdet, siger Mads Mølgaard Bräuner.

Afshins Khalajs sag er ikke enestående. DR P4 Østjylland har kendskab til fire andre RKI-registrerede personer, der inden for det seneste år har fået kendt deres forsikring ugyldig.

Alm. Brand ønsker ikke at udtale sig til DR.

Facebook
Twitter