Danmarks første gravplads i en privat skov indvies i dag

Kultur- og kirkeministeren indvier mandag formiddag skovgravpladsen i Horsens.

Et skovgravsted koster 5.900 kroner for 10 år med mulighed for at forlænge perioden. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © Dr Østjylland)

Danmarks første borgerlige gravplads i en privat skov indvies mandag formiddag i Horsens.

Den borgerlige gravplads indvies officielt klokken 10.30 i skovområdet ved Stensballegård i Horsens.

Et skovgravsted koster 5.900 kroner for 10 år med mulighed for at forlænge perioden. Godsejer grev Henrik Ahlefeldt, som har taget initiativ til begravelsespladsen, fornemmer, at efterspørgslen er til stede.

- Vi lægger jord til, fordi vi har fundet ud af, at der er et behov for, at folk bliver begravet i en skov som noget anderledes. Det er det, folk vil i dag. Vi tror på, at der er en fornuftig interesse for det. Det er det, vi fornemmer, siger han.

- En smuk måde at sende vores mor herfra på

Det er en kvinde, der døde i efteråret, som bliver den første herhjemme, der bliver stedt til hvile på skov-begravelsespladsen.

Den afdøde havde ifølge datteren Birgitte Markussen intet forhold til religion eller kirke. Derfor har de efterladte set frem til at erstatte hendes midlertidige urnegrav med en bisættelse på skov-begravelsespladsen i Horsens.

- Vi synes, det er en smuk måde at sende vores mor herfra på og alligevel beholde hende i nærheden af, hvor vi selv er, siger hun.

Stedet har desuden en særlig betydning for familien, fortæller hun.

- Det er et område, hvor vi også har gået med vores mor, da hun var frisk og rørig og gået ture med hendes hund også.

Horsens Kommune får det overordnede ansvar og tilsyn med begravelsespladsen, som kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) indvier mandag formiddag.

Facebook
Twitter