Dansk firma leverer glat is til OL i Rusland

Skøjterne kommer i den grad på glatis, når vinter-OL skydes i gang i morgen. Det er et dansk firma, der sørger for at isen er glat.

Et dansk firma er med til at sikre, at Vinter-OL vil forløbe glat.

Silhorko i Stilling i Østjylland har leveret et vandbehandlingsanlæg til Sotjis' is-stadion, og det vil være noget, skøjteløberne kan mærke.

- Isen bliver helt klar og hård og dermed også hurtigere for skøjteløberne at løbe på, siger afdelingschef Thomas Dalsgaard fra Silhorko.

Bedre end vand fra en vandhane

Stilling-virksomheden har tre hundrede ansatte. Den producerer vandbehandlingsanlæg, der kan rense vandet for kalk, luft og salte. Det gør vandet meget bedre til at isstadion, end hvis man bare havde tappet vandet fra en hane.

Silhorkos anlæg bliver blandt andet brugt af vandværker og industrivirksomheder, men nu er sportskonkurrencer blevet en god niche.

Og det er ikke første gang, at det østjyske firma er på isbanen. Det begyndte med et anlæg til de asiatiske vinterlege i Kazakhstan i 2011.

- Det er jo sjovt. For det første fordi det er et synligt produkt. Det vand, vi laver, det er jo vand, som man ikke ser, med mindre man drikker det. Det vand vi laver, det løber jo som regel i rør, siger Thomas Dalsgaard.

Produktet er meget synligt

På Sotjis'is-stadion er Silhorkos produkt lettere at få øje på.

-Der er det jo et synligt produkt. Man kan se isen og se kvaliteten af den, siger Thomas Dalsgaard.

 

Anlægget har kostet tre millioner kroner.

Du kan selv se, om der kommer ordentligt dansk glid på skøjterne ved at følge DR Sportens dækning af OL. Klik på linket ovenover.

Facebook
Twitter