Dansk skole mister elever: Beskyldes for at støtte kupforsøg i Tyrkiet

Nilen Privatskole i Aarhus udpeges på en Facebook-liste som tilhænger af Gülen-bevægelsen

Den danske privatskole beskyldes for at støtte den 75-årige imam, Fethullah Gülen, som den tyrkiske regering anklager for at stå bag kupforsøget i juli. (Foto: © © Charles Mostoller / Reuters, Scanpix)

Kupforsøget i Tyrkiet koster elever for en friskole i Aarhus.

Nilen Privatskole i Højbjerg har mange børn med tyrkiske rødder, og de seneste uger har den mistet 20 elever, oplyser skoleleder Selahaddin Ipek.

Årsagen er, at en liste på Facebook beskylder skolen for at være tilhænger af Gülen-bevægelsen, som mistænkes for at stå bag kupforsøget i Tyrkiet i juli.

- Jeg ved ikke, hvem der står bag listen. Men der står noget med, at man straks skal fjerne sine børn fra disse skoler - og så er der opråb og propaganda, fortæller Selahaddin Ipek.

Han kalder listen for en skræmmekampagne, som har skabt had i lokalområdet.

- Og når den så florerer rundt på Facebook, og mange ser listen, så bliver det straks til: Nå - går dit barn stadigvæk der? Så bliver man selvfølgelig berørt som skole,siger skolelederen.

Nilen Privatskole har nu 140 elever tilbage.

Også en privatskole på Fyn oplyser, at næsten halvdelen af skolens 80 elever, hvoraf mange er af tyrkisk afstamning, slet ikke er mødt op efter sommerferien.