Dansk Supermarked: Vi behøver ikke lov om madspild som i Frankrig

Frankrig forbyder madspild fra i dag. Men Dansk Supermarked mener, en lignende lovgivning er overflødig herhjemme. Maden smides ikke ud.

Frankrig forbyder supermarkeder at smide mad ud. I stedet skal det doneres til velgørenhed eller bruges til energi (arkivfoto). (© Colourbox)

I dag forbyder Frankrig som det første land i verden madspild.

Den nye lov, der nu træder i kraft i Frankrig, forbyder alle landets store supermarkeder at smide mad ud, hvis det ikke er blevet solgt inden sidste salgsdato.

I stedet skal de give madvarerne til velgørenhed, dyrefoder eller til landmænd, der kan bruge det som gødning. Håbet er at halvere madspildet inden 2025.

Men Danmark er allerede lige så langt uden et forbud. Det mener Dansk Supermarkeds csr-direktør Helene Regnell fra Aarhus, der er ansvarlig for, at Føtex , Bilka og Netto lever op til et socialt ansvar.

- Langt hen ad vejen, er det, hvad vi gør. 75-80 procent af vores organiske affald går til energi, og sidste år donerede vi 120.000 måltider til FødevareBanken, siger hun.

Desuden lægger hun vægt på, at Dansk Supermarked også i samarbejde med FødevareBanken og Folkekirkens Nødhjælp sidst på måneden åbner et socialt supermarked i København, der sælger overskudsvarer.

- Så Frankrig er måske det første sted, der forbyder madspild, men det er ikke det første land, der gør noget ved det, siger hun.

Danskerne smider årligt 500.000 ton fødevarer ud til en værdi af 8,4 milliarder kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.