Danske Patienter frygter nyt medicinråd

Et nyt medicinråd bestående af fagfolk skal vurdere, om ny medicin er pengene værd.

- Der er en mulighed for, at man kommer til at sige nej til noget nyt medicin, der i virkeligheden er bedre end den eksisterende medicin, siger direktør i Danske Patienter Morten Frei. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Sygehusenes udgifter til medicin er på himmelflugt i de her år. Så fra næste år skal et såkaldt medicinråd af stærke fagpersoner inden for området se nærmere på, om ny medicin nu også er pengene værd.

For ifølge regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S) vil man ikke betale en høj pris, hvis ikke den faglige virkning er god nok.

- Dermed vil vi i nogle tilfælde sige, at den medicin vi allerede bruger, er mindst lige så god, som den medicin, der kommer, siger han.

Men det er ikke i orden, at regionerne bruger syge mennesker på den måde, mener direktør i Danske Patienter, Morten Frei, der ikke synes, patienterne skal spises af med det næstbedste.

- Der er en mulighed for, at man kommer til at sige nej til noget nyt medicin, der i virkeligheden er bedre end den eksisterende medicin, siger han.

Morten Freil anerkender dog, der skal spares på området, men han afviser, at indførelse af dyr medicin kan blive på bekostning af personale.

- Det er en urimelig sammenstilling at sige, at det enten handler om medicin eller personale. Det gælder om, at der selvfølgelig er begge dele og i en god balance, siger han.

Du kan se mere om medicinpriserne i aften på DR1 i dokumentaren "Medicinens pris" klokken 20.45.

FacebookTwitter