DBU satser alt på, at forsamlingsforbud hæves: Vil arrangere turneringer for mere end 2.000 hold i juni

Turneringerne skal efter planen begynde den 8. juni.

DBU Jylland håber snart, at der kan spilles turneringskampe igen. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Støvlerne skal snørers, fodboldtrøjerne trækkes over hovedet, og bolde skal på banen inden længe. Faktisk skal det gerne ske hurtigst muligt.

Derfor har

DBU
Jylland,
DBU
Sjælland,
DBU
København og
DBU
Fyn allerede nu arrangeret
fodboldturneringer
for børne- og seniorhold, selvom der i øjeblikket er forbud mod at forsamles mere end ti personer frem til den 8. juni.

Samme dag håber Dansk Boldspil Union at kunne sparke turneringerne i gang med blandt andet 2000 børne- og seniorhold i Jylland.

Planen er, at hvert hold skal spille tre kampe fordelt i perioden fra den 8. juni til den 28. juni, fortæller Ole Frandsen, der er turneringsansvarlig i

DBU
Jylland.

- Vi er helt bevidste om, at det kan ende med at være skønne spildte kræfter for både os og klubberne, men det er vores bedste mulighed, at vi planlægger så godt som muligt og så bare håber, at vi kan komme ud og spille fodbold, siger han.

Turneringens format er tænkt således, at hvert hold får lov at spille tre kampe. Men ifølge unionen kan kampene kun afvikles, hvis forsamlingsforbuddet minimum hæves til 30 personer, mens anbefalingen om at undgå interaktion mellem klubberne også skal ophæves.

Alligevel har mere end 2.000 jyske hold allerede tilmeldt sig siden mandag, hvor der blev åbnet for tilmelding.

Og den overvældende interesse kommer bag på Ole Frandsen.

- Det er overraskende, at interessen har været så stor. At vi skulle nå så højt op allerede, det havde vi godt nok ikke regnet med.

- Jeg tror, at både spillere og trænere savner at spille kamp. Det er vel i virkeligheden dét, de drømmer mest om lige nu, siger han.

Tredje halvleg er vigtig

Den antagelse er ikke helt forkert, fortæller de i FC Grenaa, som er et af de hold, der allerede har tilmeldt sig turneringen.

Det fortæller Michael Brix Christensen, der er spillende træner i klubben.

- Selvfølgelig spiller vi fodbold for træningen og samværets skyld. Men det er selvfølgelig kampene, der er det sjoveste. Derfor sprang vi på, da der var en mulighed for at spille en turnering. Der var ingen betænkningstid, og hele holdet var med på idéen.

- Og så er det selvfølgelig også vigtigt, at vi endelig kan få tredje halvleg med.

Der bliver derfor set frem mod den – måske – kommende turnering med glæde. Og i unionen er der efterhånden kun tilbage at krydse fingre, siger Ole Frandsen.

- Selvfølgelig er jeg optimistisk omkring, at projektet nok skal lykkes, slutter han af.

Facebook
Twitter