De unge strømmer til: Dobbelt så mange efterskoler satser på e-sport

Eleverne står i kø for at komme e-sportshold på de 50 efterskoler, der har tilbuddet.

Eleverne møder op til undervisningen, men kan være svære at få til at høre efter, fordi de så gerne vil spille sammen og forbedre sig. De sidder på træningsbanerne og fordyber sig, siger Kasper Stoustrup Petersen.

Efterskolerne har fundet en guldmine i e-sporten.

For mens flere af de traditionelle fag har mistet deres tiltrækningskraft, så står eleverne i kø for at komme på e-sportshold. Derfor er der nu omkring 50 efterskoler, der tilbyder særlige e-sportshold, oplyser Efterskoleforeningen.

En fordobling i løbet af det seneste år.

Femmøller Efterskole ved Ebeltoft oprettede sit første e-sportshold sidste år, og de ti pladser blev fuldt booket på kort tid.

Til næste skoleår bliver der plads til 40 e-sportselever, og de er alle optaget. De udgør næsten halvdelen af alle skolens elever.

Der er konkurrence om eleverne i Østjylland. Efterskolen Ådalen i Hørning opretter efter sommerferien sit første e-sportshold med 15 pladser. Pladserne er optaget, fortæller viceforstander Kim Fleischer.

Femmøller Efterskole har valgt et meget ambitiøst program, hvor eleverne har 14 timers træning i spillet Counterstrike om ugen og så fem timer med fysisk træning.

- Vi har gjort rigtigt meget for at udvikle vores musik, teater- og danselinje, men vi kan se, at det er nedadgående med søgningen, siger forstander Maria Vinding.

Vil være professionel

Christian Dam og William Brask kommer begge fra Sjælland og valgte efterskolen på Mols, netop fordi skolen satser så meget på e-sporten, fortæller William Brask.

- Den eneste grund til, at jeg valgte Femmøller Efterskole, var e-sporten. Jeg researchede lidt og fandt ud, at det er den efterskole i Danmark med flest Counterstrike-timer. Jeg bruger al min fritid på at spille Counterstrike, og så tænke jeg: Hvorfor ikke kombinere det med at tage 10. klasse?

Og for Christian Dam er skolens ugentlige træningstimer slet ikke nok.

- Jeg træner ret meget. Spiller omkring 100-120 timer på to uger. Det er ret meget, men der skal også meget til, hvis man skal være professionel, og det drømmer jeg om at blive, siger han.

Selvom han ved, at det bliver svært.

- Der er mange, der gerne vil. Men hvis man kæmper nok, så tror jeg på, at jeg godt kan. At jeg har potentiale til det.

Det er Kasper Stoustrup Petersen, der er lærer for e-sportseleverne, og han kan godt mærke, at det er nogle elever, der brænder for deres fag.

Udfordrer lærerne

- De møder op til undervisningen, men kan være svære at få til at høre efter, fordi de så gerne vil spille sammen og forbedre sig. De sidder på træningsbanerne og fordyber sig, siger Kasper Stoustrup Petersen.

Og det er selvfølgelig rart med elever, der møder op til timerne og er begejstret for deres fag. Men de stiller også krav til lærerne.

- Undervisningen skal have en kvalitet, de kan bruge til noget. Så det udfordrer også mig i min forberedelse, så jeg kommer med noget, de føler, at de kan bruge til noget, siger han.

Og de mange træningstimer giver resultater. Drengene er blevet bedre spillere, mener Christian Dam.

- Jeg er blevet væsentligt bedre. Både aim-mæssigt, gamesense-mæssigt og holdmæssigt. Og så har man fået gode venner og kontakter, hvis man skal ud og lave et hold bagefter.

Facebook
Twitter