Demens er et publikums-hit

Foredrag om demens trækker masser af tilhørere. Der er over tusind bare i Aarhus.

Folk strømmer til foredrag om demens. - Der er flere og flere, der får det, og får en person en demens-sygdom, så bliver hele familien ramt, siger Conny Flensborg fra Alsheimer-foreningen i Østjylland. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Et foredrag om demens lyder langt fra som et klart publikumshit.

Men to foredrag om sygdommen onsdag i Aarhus trækker over tusind tilhørere, og der er tit fulde hus ved foredrag om demenssygdom.

Det er Danmarks førende ekspert på demens-området, professor Steen Hasselbalch, der har lokket de tusind tilhørere til foredraget i Aarhus.

Da Alzheimerforeningen i Østjylland sidste år arrangerede foredrag med ham i Randers, måtte man lukke for tilmeldingen ved 500 deltagere.

Men også i mindre byer kommer der mange tilhørere. I Galten var der omkring hundrede og i Stouby lukkede man for tilmeldingen ved 200 gæster.

Formanden for Alzheimerforeningen i Østjylland Conny Flensborg siger, at interessen for demens er så stor, fordi mange har den inde på livet.

- Der er flere og flere, der får det. Når en person får en demens-sygdom, så bliver hele familien ramt, siger hun.

Men der er også en frygt for selv at få sygdommen.

- Hvis man har en demens-sygdom, bliver man let isoleret fra venner og endda familie. Jeg ved ikke, om nogen tror, at det smitter, men folk er virkelig bange for den her sygdom, siger Conny Flensborg.

Man regner med, at omkring 85.000 danskere har en demenssygdom.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.