Derfor elsker vi tv-serier: Vi hungrer efter sladder

Vi er vilde med at snakke om de karakterer, vi ser i tv. Det er helt naturligt, siger forsker.

Tv-serier giver os noget at sladre om, og det er derfor, vi er så vilde med at se serierne (arkivfoto). (Foto: COLOURBOX)

Det er nemmere end nogensinde at blive suget ind i tv-seriernes univers. Udbuddet af tv-serier bugner på både tv-kanaler og internettjenester, og pludselig har man brugt en hel lørdag på sofaen foran tv’et for at se en hel eller en halv sæson af sin yndlingsserie.

Men hvorfor bliver vi tiltrukket af tv-seriernes ikke altid særligt sympatiske figurer? Det gør vi blandt andet, fordi vi godt kan lide at sladre, skriver Videnskab.dk.

- En af grundene til, at de er gode at sladre om, er, at de er federe end de personer, vi normalt render ind i, forklarer Andreas Liebroth, der forsker i Mediepsykologi på Aarhus Universitet.

Sladder udvikler vores hjerner

Det er ikke så dumt at sladre. Faktisk er det rigtig klogt. Det er nemlig en af grundene til, at vi som mennesker har så veludviklede hjerner.

Sladren er nemlig en måde at finde ud af, hvem man kan stole på.

- Der er faktisk noget, der tyder på, at vi under ingen omstændigheder var blevet til denne her total dominerende art, hvis ikke vi havde haft enormt behov for at sladre, fortæller Andreas Liebroth til DR.

- Det lader faktisk til at være det, hjernestørrelsen er drevet af. I hvert fald delvist, påpeger han.

Facebook
Twitter