DF vil fortsat kæmpe for at få billeder af indbrudstyve på Facebook

Partiet føler stor opbakning for forslaget blandt befolkningen, men ikke i Folketinget.

Jesper Kjær Ries fra Aarhus fik nok af en indbrudstyv, der kom to gange samme dag. Han lagde billeder af tyven på sin facebookprofil, og gjorde dermed noget ulovligt. (Foto: Thomas Schmidt Nørgaard © Dr Østjylland)

Så skete det igen.

En villaejer i Aarhus havde besøg af en indbrudstyv. Det skete endda to gange den samme dag, og så lagde han billeder fra sin videoovervågning ud på Facebook i afmagt over, at politiet ikke gjorde noget.

Men derved gjorde villa-ejeren noget ulovligt. Den slags er nemlig imod persondataloven, medmindre man har samtykke fra personen på billedet til at offentliggøre det.

DF'eren Peter Kofod Poulsen har foreslået, at Folketinget laver loven om, men det er blankt afvist af alle andre partier.

Han har dog ikke tænkt sig at give op.

- Det er meget skuffende og meget uambitiøst af mine folketings-kolleger, men for Dansk Folkeparti er sagen ikke død, siger Peter Kofod Poulsen.

Partiet tager sagen op igen i denne valgperiode.

- Min stærkeste alliance er faktisk befolkningen, hvor rigtig mange finder det uretfærdigt, at det er tyveknægte og andet skidtfolk, der bliver beskyttet, mens folk ikke har nogen handlemuligheder, siger han.

Politikeren opfordrer folk til at skrive til deres lokale folketingsmedlem, at de vil have lavet loven om.

Villaejeren fra Aarhus hedder Jesper Kjær Ries, og han har fået delt opslaget på Facebook knap 10.000 gange på kort tid. Han er klar til at tage konsekvensen for at udstille indbrudstyven.

I en lignende sag fra en butik i Odder risikerer ejeren en bøde på 7.500 kroner.

Selvom det er ulovligt, lagde Jesper billeder ud på Facebook af den tyv, som havde brudt ind i hans hus. Dansk Folkeparti mener, at Jespers tiltag skal være lovligt. Hvad mener du?

Opslået af DR Nyheder på 24. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.