Diabetikere venter år på nyt kørekort

Personer med diabetes risikerer at vente år på en fornyelse af deres kørekort, siger Diabetesforeningen.

Ifølge Diabetesforeningen opstod de lange ventetider fra 2014, hvor alle sager om fornyelse af kørekort blev samlet i to administrative centre hos politiet. (Foto: colourbox.com)

Margit Schumacher fra Norddjurs har diabetes, og ligesom de fleste diabetikere, skal hun med få års mellemrum have fornyet kørekortet.

Det officielle dokument har hun ventet et år på at få.

- Det er hver dag et irritationsmoment at kigge i postkassen, når man tænker på, at vi har fået lavet lægeerklæringer, siger hun.

I Diabetesforeningen oplever man, at stadig flere frustrerede borgere henvender sig, fordi de må vente urimeligt længe på deres nye kørekort.

Ventetiden har konsekvenser, fortæller chefjurist i Diabetesforeningen Charlotte Rulff Klausen.

- Det betyder dels, at man skal på Borgerservice mange gange og samtidig skal betale for et midlertidigt erstatningskørekort, siger hun.

Netop de midlertidige erstatningskørekort, der gælder tre måneder, har Margit Schumacher flere gange måtte gå på rådhuset for at få i løbet af det år, hun har ventet på modtagelsen af sit rigtige kørekort.

Ifølge Diabetesforeningen opstod de lange ventetider fra 2014, hvor alle sager om fornyelse af kørekort blev samlet i to administrative centre hos politiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk