Djurs Sommerland-forlystelser anklages for racisme

To af Djurs Sommerlands karruseller anklages nu for at have racistiske navne, selvom forlystelserne er 20 år gamle.

Hottentotkarusellen er en af de to Djurs Sommerland-forlystelser som er kommet i skudlinjen for at være racistiske. (Pressefoto) (© Djurs Sommerland)

Forlystelserne Hottentotkarrusellen og Kannibalgryderne i Djurs Sommerland anklages for at være racistiske. Det skriver MetroXpress.

Direktør i Djurs Sommerland Henrik Nielsen undrer sig dog over, at den furore kommer nu, da forlystelserne har eksisteret i 20 år. 

- Vi har bestemt ikke haft til hensigt at støde nogen ved navngivningen af vores forlystelser, og at det så er sket, skal vi selvfølgelig bare beklage, siger han til P4 Østjylland.

Vi skal beskytte vores børn

En af dem, der har rejst kritikken mod Djurs Sommerland, er Josef Nielsen, som er formand i African Empowerment Center Denmark:

- De børn, som ser det her, kan jo få et billede, der kan være skadeligt for deres selvværd. Vi har nogle forpligtigelser som voksne, at vi skal beskytte vores børn og sikre, at de får en god opvækst, uanset om de har den ene eller anden religion eller hudfarve, siger han.

- Ville de (Djurs Sommerland, red.) synes, det var lige så interessant at have et billede af en overvægtig, dværg eller sågar en jøde, som de kunne sejle rundt i karrusel og pege fingre af? spørger Josef Nielsen.

Reagerer ikke på det med det samme

Hos Djurs Sommerland lytter man til kritikpunkterne, men erkender, at det ikke er noget, der bliver lagt i dueslaget som en hastesag:

- Det er jo noget, der lige er opstået nu her for et par dage siden, så det er ikke noget, vi lige går ud og reagerer på i dag, det skal jeg da være ærlig og sige, fortæller Henrik Nielsen.