Djursland har store forventninger til Aarhus-letbane

Ejendomsmægler håber, at flere afgange kan være med til at sikre udflytning til Djursland.

Anlægget af den aarhusianske letbane kan give øget vækst i oplandet. (Foto: © Axel Schütt, Scanpix)

Nu bliver den kommende letbane i Aarhus også brugt som argument for at flytte til Djursland.

Det skyldes, at letbanen fra efteråret næste år kører hver halve time mellem Aarhus og Grenå i myldretiderne. Det er dobbelt så tit som i dag.

Med det argument i hånden håber John Thillemand fra ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen, at folk vil købe hus i Kolind og Ryomgaard.

- Vi håber at kunne lokke nogen tilflyttere til. Hvis man har arbejde i Aarhus, så kan man tage toget ind til byen og sidde og slappe af i stedet for at sidde og stresse i en bilkø, lyder det fra ejendomsmægleren.

Hans håb er, at de unge børnefamilier vil flytte uden for Aarhus, fordi de kan få et hus for det halve af, hvad det koster i Aarhus.

Borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V) mener også, at letbanen bliver en god løftestang til at skaffe tilflyttere, og kommunen vil gerne gøre det endnu mere bekvemt at flytte til Djursland.

- For eksempel ved at bygge ekstra parkeringspladser i Kolind, Ryomgaard og Hornslet, så man ikke behøver at køre til Aarhus og få problemer med at finde en parkeringsplads. Det er bare en ting, vi gør for at understøtte den fantastiske udvikling, som letbanen er, siger han.