Dom afsiges i Ry-sagen i dag: Offeret håber på en afslutning

Bistandsadvokaten for brandofferet i Ry-sagen fortæller, at drengen glæder sig til at få sat et punktum, men han er fortsat mærket fysisk og psykisk.

Det er på Mølleskolen i Ry, at offeret og de fire gerningsmænd har haft deres skolegang.

I eftermiddag klokken 16 bliver der sat foreløbigt punktum i Ry-sagen, hvor fire 15-16 årige drenge er tiltalt for at smide en brandbombe på en nu 16-årig dreng.

Og det 16-årige offer glæder sig til at få sluttet sagen.

Hans bistandsadvokat, Simon Eilrich, fortæller, at det de seneste mange mange måneder kun har handlet om sagen - og nu satser de på en afslutning, så han kan komme videre med sit liv.

Brandepisoden fandt sted 6. februar, og den 16-årige var indlagt flere dage med forbrændinger, og efter næsten tre måneder er han stadig mærket af sine skader.

Bistandsadvokaten fortæller, han ikke har det godt - han har fortsat store fysiske smerter fra brandsåret, og han er psykisk mærket.

Brandofferet har fået psykologhjælp og bistand fra sin advokat, men han har også selv været i stand til selv at kæmpe sig op, siger Simon Eilrich.

- Han har fået undervisning derhjemme og kommer gennem det her uden at tabe et skoleår. Og onsdag lykkedes det for ham at gå til eksamen i matematik - han er godkendt til gymnasiet og skal videre, og ud fra den betragtning har han gjort det godt, mener Simon Eilrich.

Først når skaderne har stabiliseret sig, bliver der taget stilling til størrelsen af den erstatning, som han vil kræve af de fire gerningsmænd.