DR overvejer at fortælle hvor politiet blitzer fartsyndere

I Tyskland fortæller NDR's trafikservice om politiets fartkontroller. DR Trafik har overvejelser om at gøre det samme - hvis politiet nikker samtykkende.

DR overvejer at gøre som i Tyskland, hvor NDR fortæller lytterne, hvor politiet har placeret fartkontrollerne. (Foto: DR © Jonas Guldberg)

Snart kan bilister blive advaret om politiets fartkontroller. P4 Trafik er ikke afvisende overfor et forsøg med at fortælle i radioen, hvor fotovognene holder.

Det sker allerede i Tyskland, hvor NDR som trafikservice fortæller på hvilke veje, der blitzes lige nu.

Bilisten Wagn Rosenlund fra Aarhus har skrevet til DR og foreslået, at P4 Trafik laver det samme.

For, som han skriver, mener mange bilister, at fotovognene er en ren pengemaskine. Og hvis det ikke passer, kan politiet vel ikke have noget imod at fortælle, hvor vognene holder.

God ide, hvis også politiet synes det

Chef for DR Trafik, Peder Meisner, er positiv overfor den idé.

- Jeg tror, vi kunne være åbne overfor det under forudsætning af, at politiet synes, det er en god ide, siger han.

Netop nu udvider politiet sine fotokontroller markant, og politiet har forskellige holdninger til at offentliggøre placeringerne, alt efter hvor i landet de er.

Flere positive tilkendegivelser

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver dagligt på Twitter, hvor der foretages ATK - automatisk trafik kontrol.

Og tilsvarende synes både Sydsjælland- og Lolland-Falster Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi, det er en glimrende ide.

- Det vil vi gerne være med til, og vi gør det i øvrigt også ofte på Twitter, siger Erik Mather, leder af Færdselspolitiet hos Sydsjælland- og Lolland-Falster Politi.

Flere politikredse siger nej

Men det gør Sydøstjyllands Politi ikke.

- Hvis man specifikt ved, hvor fotovognene er, risikerer vi, at man lige før og lige efter holder den lovmæssige fart -  for derefter at køre for stærkt, siger politiinspektør Benny Tollestrup, der dog godt vil være med til at advare bilisterne en gang imellem.

Østjyllands Politi siger i første omgang nej af rent praktiske årsager. Det er for bøvlet at fortælle offentligt, mener vicepolitiinspektør Michael Henningsen.

Han siger, man ikke vil bruge mandskab på at lokalisere, hvor alle vognene til hver en tid befinder sig - og derefter skrive det ud til bilisterne.

Der er erfaringer med lignende forsøg

Peder Meisner vil nu overveje et forsøg med P4 Trafik. Han fortæller, der tidligere har været lavet lignende forsøg blandt andet på Fyn og i København.

Her var det aftalt med politiet at offentliggøre nogle af de steder, hvor fotovognene holdt - netop fordi man har været enige om den præventive effekt.

 

Facebook
Twitter