Dysfunktionel familieafdeling: Politiker klager til ombudsmand

Randers-politiker frygter, at børn bliver svigtet af kommunens familieafdeling.

Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten i Randers vil have, at ombudsmanden går yderligere ind i kommunens familieafdeling. (Arkivfoto)

Børn og familier bliver fortsat svigtet i Randers Kommune, frygter den lokale politiker Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Derfor vil han nu kontakte ombudsmanden.

Randers-politikeren mener, at Randers Byråd sidder på hænderne og ser til, mens sygefraværet stiger i Familieafdelingen, og folk søger væk derfra:

- Det, jeg kan være bange for, er, at der er nogle alvorlige sager på børne- og ungeområdet, som ikke bliver håndteret ordentligt, og at børn bliver svigtet, siger han.

Randers Kommune har allerede vedtaget en tre-årig genopretningsplan, og familieafdelingens chef Ann Hermansen beder nu om ro og tid til at udføre den:

- Blandt andet samarbejder vi med Socialstyrelsens Task Force om at forbedre den socialfaglige kvalitet i sagerne, og derudover har vi en række andre initiativer i gang i forhold til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Hun fortsætter:

- Jeg kan ikke få øje på flere initiativer, vi bør sætte i gang. Det, vi beder om nu, er tid og arbejdsro.

Ombudsmanden følger i forvejen familieafdelingen i Randers. Derfor forstår Ann Hermansen ikke, hvorfor ombudsmanden bør inddrages yderligere.

Men Kasper Fuhr holder fast:

- Det er, fordi jeg simpelthen ikke mener, man tager det alvorligt nok.