Efter lang tids venten: Letbanen får sikkerhedsgodkendelse til at køre til Odder

Letbanen begynder at køre mellem Aarhus og Odder og Lisbjerg i morgen, lørdag, oplyser Aarhus Letbane.

Letbanen skulle egentlig være begyndt at køre til Odder for et år siden, men nu er tilladelsen altså endelig i hus. (© Aarhus Letbane)

Den har været længe ventet, Letbanen til Odder, og efter lang tids venten har Aarhus Letbane i dag, fredag, fået den endelige sikkerhedsgodkendelse til at kunne begynde kørslen mellem Lisbjerg og Odder.

Det fortæller Lars Korsholm, der er kontorchef i Center for marked og kollektiv trafik i Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen til DR P4 Østjylland.

- Aarhus Letbane har fået en godkendelse til, at de kan begynde at køre med passagerer til Odder og fra Odder til Aarhus, siger han.

Klokken 15.53 meddelte Aarhus Letbane så i en pressemeddelelse, at strækningen åbner i morgen, lørdag.

- Nu ser vi frem til at tilbyde indbyggerne syd for Aarhus en god rejseoplevelse med samme høje rettidighed og komfort som på den indre strækning, lød det i pressemeddelelsen fra Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

I Odder glæder borgmester Uffe Jensen (V) sig.

- Jeg ser frem til at være med på den allerførste afgang. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, siger han til DR P4 Østjylland.

(© Grafik: Signe Heiredal)

Det var meningen, Letbanen til Odder skulle være begyndt at køre for et år siden, og den tidligere nærbane til byen har været lukket siden august 2016. Det samme har den gamle nærbane til Djursland, hvor borgerne også venter på, at Letbanen til Grenaa kører.

- Det er så den næste proces, vi skal i gang med, og hvor vi skal modtage de forskellige ansøgninger fra Aarhus Letbane, og så skal vi hurtigst muligt i gang med sagsbehandlingen, således, at den kan komme ud at køre til Grenaa, siger Lars Korsholm.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter