Efter møde med Trafikstyrelsen: Letbanen kan køre i december

Til eftermiddag holdt borgmester og regionsrådsformand møde med Trafikstyrelsen om Letbanen.

Letbanen forventes at køre på skinner i Aarhus fra uge 50 og fra midten af januar til Odder (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Her til eftermiddag holdt Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S) og Trafikstyrelsen møde om den aarhusianske letbane.

Letbaneprojektet har været ramt af forsinkelser ad flere omgange, og i går kom det frem, at togene, der skal fragte passagerer frem og tilbage mellem Odder og Aarhus, også er forsinkede på ubestemt tid.

Efter mødet lød meldingen, at Letbanens indre strækning kan åbne i uge 50, altså i midten af december. Det forudsætter dog, at Aarhus Letbane afleverer tilfredsstillende materiale til Trafikstyrelsen, siger styrelsens direktør, Carsten Falk Hansen.

- I de par måneder, der er gået, siden den aflyste åbning, er kvaliteten af det materiale, der bliver leveret, blevet væsentligt bedre. Så vores forventning er, at når vi har set materialet, vil det være af en sådan kaliber, at vi kan få letbanen ud at køre i uge 50, fortæller han.

En melding regionsrådsformand Bent Hansen tilfreds med.

- Vi er kommet et godt stykke videre, og der var brug for denne her dialog og at se hinanden i øjnene og sige: Nu skal det være. Og det bliver det så, siger han.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard fortæller, at der blev diskuteret en del på mødet, men at han er tilfreds med udfaldet og med, at alle er indstillet på at bære ansvaret for det.

- Det, der har været vigtigt for mig, er, at få etableret, at det er et fælles ansvar at få letbanen i drift med passagerer, og det er jeg glad for, nu er helt tydeligt. Også, at den proces, der skal til for, at det kommer til at ske i uge 50, er præget af meget tæt, daglig dialog, så vi ikke står i en situation, hvor vi bliver overraskede igen, siger han.

Meldingen oven på mødet er desuden, at Letbanen til Odder forventes at køre i midten af januar.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.