Efter nyt notat i letbane-sag: Borgmester tør ikke sætte dato på ny åbningsfest

Letbanen kan være på skinner igen i slutningen af oktober, men borgmesteren vil være helt sikker, før man planlægger ny fest.

Åbningen af letbanen blev i fredags udskudt i sidste øjeblik af sikkerhedsmæssige grunde. Banen skulle efter planen have været sat i drift lørdag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Vi kan ikke holde til en situation, hvor man endnu en gang er nødt til at aflyse, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S).

Han er ikke gået i gang med at planlægge en ny åbningsfest, efter at Aarhus Letbane, i et notat, har oplyst kommunen, at den skandaleramte bane kan sættes i drift på fem uger, hvis Trafikstyrelsen accepterer den plan, som letbanens operatør har fremlagt.

Letbanen lægger op til en planlagt ny åbningsdato i slutningen af oktober, men gør opmærksom på, at der vil være en risiko for, at den plan ikke holder.

Og Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) er ikke indstillet på usikkerhed om en ny åbningsdato. Han tør ikke spå, om planen er realistisk.

- Belært af erfaring vil vi gerne være helt sikre på, at når vi sætter en dato, så er vi også i stand til at leve op til den.

Derfor er borgmesteren også klar til, at det kan blive åbningsfesten, der bliver lidt forsinket. Så måske kan festens deltagere tage letbanen til den officielle åbning.

- Har letbanen kørt et par dage, før vi holder en markering af det, så gør det heller ikke noget, siger Jacob Bundsgaard.

Men trækker forsinkelsen ud, kan det blive en dyr fest.

Det fremgår af Letbanens brev, at merudgifterne for Aarhus Kommune og Region Midtjylland er på i alt 5,6 millioner om måneden, hvis ikke letbanen kommer i gang senest i slutningen af november. 4,5 millioner til kommunale bybusser og 1,1 million til regionale erstatningsbusser på Odderbanen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk