Efter overfald: Psykiatrisk hospital gjorde ikke brug af vagter

Efter et overfald natten til søndag gør psykiatrisk hospital i Risskov for første gang brug af en ny vagtordning.

Der var ikke hyret en rigtig vagtmand ind natten til søndag, og det kunne oversygeplejerske Inge Voldsgaard godt have tænkt sig i dag. - Den analyse, vi laver på torsdag, vil gøre det endnu mere klart, hvilke tiltag der skal til, siger hun. (Foto: © Jens Thaysen, Scanpix)

Siden 1. februar har psykiatrisk hospital i Risskov kunnet få vagter til de patienter, som personalet på forhånd er utrygge ved.

Alligevel er det ikke sket en eneste gang og heller ikke natten til søndag, da to sygeplejersker og en sosu-assistent blev overfaldet af en patient.

Ved overfaldet tog den mandlige patient kvælertag på en sosuassistent, men det lykkedes hende at vriste sig fri.

Men det er ikke for at spare penge, at vagterne ikke er brugt, siger oversygeplejerske Inge Voldsgaard fra afdeling P.

- Vi har i en periode ikke haft patienter, hvor vi tænkte, at det ville være en god ide, forklarer hun.

Ledende overlæge Poul Erik Buchholtz fra afdeling Q på psykiatrisk hospital i Risskov peger på, at der er kommet bedre bemanding på aften- og nattevagterne de seneste uger.

- Det vil sige, at vi har lidt flere faste medarbejdere inde i billedet, end vi havde i januar, siger han.

Alligevel skete overfaldet søndag morgen, og forinden havde patienten været så urolig, at der var sat en ekstra ansat på nattevagt.

Formand for FOA i Aarhus Inge Jensen Pedersen mener, at personalet har så travlt, at de til tider overser signaler fra patienterne.

-Jeg er ganske overbevist om, at hvis man opnormerede, så havde man den fornødne tid til at være noget mere nærværende over for patienterne og kunne afvæbne mange af de episoder, der er, forklarer hun.

Efter overfaldet er den unge mand nu som den første patient overvåget af en vagtmand døgnet rundt.