Ekstra fokus på sikkerhed efter trusler mod Bæredygtigt Landbrug

Dødstrusler mod personer i landbrugsorganisationen hæver sikkerheden ved generalforsamling

Trusler mod ledere i Bæredygtigt Landbrug har hævet fokus på sikkerheden ved dagens generalforsamling i Horsens, oplyser formand Flemming Fuglede Jørgensen. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)

Efter dødstrusler har interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug bedt politiet om en ekstra vurdering af sikkerheden, når organisationen i eftermiddag har generalforsamling for 400 til 500 medlemmer i Horsens.

Dødstruslerne kom for et par uger siden mod organisationens formand Flemming Fuglede Jørgensen og næstformand Peter Rosendahl, oplyser organisationen.

- Det er vores ansvar, at der ikke sker noget med de mennesker, der kommer, siger Flemming Fuglede Jørgensen, der til gengæld føler sig tryg ved situationen.

Flemming Fuglede Jørgensen siger, at han har fået det svar, at politiet ikke vil give generalforsamlingen ekstra beskyttelse, men vil observere.

- Politiet har vurderet, at der skal komme patruljer forbi, og at de ellers skal være observante. Men der synes ikke at være nogen fare, siger han.

Politiinspektør Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi vil ikke sige det store om sikkerheden ved generalforsamlingen, men at politiet vil bruge de ressourcer, som de mener, der er nødvendigt.

FacebookTwitter