Ekstra politi skal sikre, at ramadan slutter fredeligt trods bandekrig

Politiet vil have ekstra patruljer i Aarhus Vest, når muslimer fejrer ramadanens slutning

På trods af den bandekonflikt, der har ramt Aarhus Vest hårdt, regner politiet med, at ekstra patruljer vil sikre en fredelig Eid-fest, når ramadanen slutter i weekenden. (ARKIVFOTO) (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Politiet har ekstra patruljer på gaden i Aarhus Vest, når tusindvis af muslimer i denne weekend vil fejre ramadanens slutning med Eid-festen.

For det vestlige Aarhus har været præget af bandekonflikter, der de seneste uger har ført til en række skudepisoder i området.

Senest onsdag aften, hvor der både var skyderi, et større slagsmål, og hvor en kvindelig bilist blev tvunget til at agere flugtchauffør.

Kombinationen af mange mennesker i feststemning og stridende kriminelle grupperinger er Østjyllands Politi opmærksom på, forsikrer politiinspektør Jesper Bøjgaard.

- Som følge af den igangværende bandekonflikt har vi ekstra patruljer i området, særligt i Aarhus Vest. Sammen med en hel række andre tiltag, vi har i gang, siger han.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at der formentligt vil være mange mennesker samlet på gaden i forbindelse med afslutningen på ramadanen. Vi er i forvejen til stede med ekstra politi, så vi har efter min vurdering et passende antal patruljer til at følge med i de festligheder.

Jesper Bøjgaard regner med, at de aarhusianske muslimer kan fejre højtiden i fred.

- Jeg har ikke grund til at tro andet.

Facebook
Twitter