El-cykler involveret i hver tiende dødsulykke på cykel

Der skal laves særlige regler for de hurtige el-cykler, mener Rådet for Sikker Trafik

Syv ældre på el-cykler har mistet livet ved trafikulykker de senere år, siger Rådet for Sikker Trafik. (© DR)

El-cykler kan være farlige i trafikken.

En opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at de hurtige cykler er impliceret næsten hver tiende gang, en cyklist bliver dræbt.

Og det er særligt de ældre, det går ud over. Alle syv dræbte på el-cykel var over 60 år, viser opgørelsen over ulykker i en treårig periode.

Trafik-direktør: Elcykler kører lige så hurtigt som knallerter

Alligevel er der ikke særlige regler for de batteridrevne cykler, og det bør der være, mener direktør Mogens Kjærgaard Møller fra Rådet for Sikker Trafik.

-Man kører jo typisk med en fart, der er på niveau med en knallert. Og man kan spørge sig selv, om det ikke skulle være obligatorisk at køre med styrthjelm, hvis man kører på en el-cykel?

I det hele taget bør man kigge på, hvilke særlige regler, der skal gælde for brugen af el-cykler, mener Mogens Kjærgaard Møller.

Ældre bliver overrasket over farten Han tror, at mange - specielt ældre - er blevet overrasket over den kraft og fart, der er i el-cyklerne.

Ældresagen i Horsens oplever også interesse for råd og vejledning med el-cykler i trafikken, fortæller formand Johannes Jakobsen.

- Flere og flere får el-cykler og med den større hastighed er der behov for at lære, hvordan man styrer cyklen uden at være til fare for sig selv eller andre trafikanter, siger han.

Salget af el-cykler vokser år for år og alene i 2013 købte 30.000 danskere en el-cykel.

Facebook
Twitter